WPLounge
Home ¬Ľ WooCommerce Handleiding ¬Ľ WooCommerce “verzending” instellingen

WooCommerce “verzending” instellingen

Onder de instellingen voor “verzending” in WooCommerce bepaal je welke manieren van verzending er allemaal mogelijk zijn. Daarnaast kun je aangeven naar welke landen je wel en niet verzendt. Je kunt ook instellen dat de verzending vanaf een bepaald bedrag gratis is (zoals Bol.com).

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het onderstaande scherm is het eerste dat je te zien krijgt onder de Verzending-instellingen:

WooCommerce verzendkosten

Je kunt hier instellen hoe de verzendkosten berekend worden, en of er een “calculator” op de winkelwagen-pagina moet worden getoond. Je kunt daarom ook instellen dat je verzendkosten wilt verbergen totdat er een adres is ingevoerd. Het kan bijvoorbeeld dat de verzending duurder wordt als iemand in Belgi√ę woont.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes ¬Ľ¬Ľ
Lees meer over Divi.

Onder “Bestemming van de verzending” geef je aan naar welk adres je wilt verzenden. Je kunt hier – net als de meeste webshops – onderscheid maken tussen het factuuradres en verzendadres.

Afhalen

Naast instellingen voor verzending is het ook mogelijk om je klanten hun product te laten “afhalen”. Zodra je deze mogelijkheid hebt ingeschakeld, kun je een reeks postcodes selecteren waarvoor je deze mogelijkheid wilt aanbieden. Dit is een populaire optie, omdat het jou en de klant kosten bespaart, en de klant zijn product meteen in huis heeft.

Afhalen WooCommerce

Gratis verzending

Onder het kopje “Gratis verzending” bepaal je of je gratis verzending wilt inschakelen en wat de voorwaarden hiervoor zijn. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat dit alleen mogelijk is in specifieke landen. In het voorbeeld heb ik gratis verzending ingeschakeld voor Nederland en Belgi√ę, maar alleen als het minimale bestelbedrag van 25 is bereikt.

Gratis verzending WooCommerce

Zoals in de afbeelding te zien, kun je ook instellen dat er kortingsbonnen beschikbaar zijn die ook gratis verzending mogelijk maken wanneer de bestelling onder het minimum bedrag zitten.

Vast tarief

Je kunt ook voor een vast tarief kiezen voor de verzendkosten. In het onderstaande voorbeeld heb ik een vast tarief ingesteld van 4.95, maar alleen voor verzending binnen Nederland.

In Nederland wordt over¬†verzendkosten BTW gerekend¬†(hetzelfde BTW-tarief als het product), dus bij “Belastingstatus” heb ik “Belastbaar” geselecteerd.

Vast Tarief Verzending WooCommerce

Extra kosten

Onder het kopje Extra kosten kun je meerdere verzendklassen aanmaken. Deze kun je daarna weer aan je producten koppelen.

Extra Kosten

Onder het kopje “Kosten toegevoegd…” kun je bepalen waarover de extra verzendkosten worden gerekend:

kosten

Dit kan per bestelling, artikel of per verzendklasse worden berekend.

 


 

¬ę Terug naar WooCommerce Handleiding