WPLounge
Kinsta hosting
Home » WordPress Hosting reviews » Kinsta WordPress hosting review

Kinsta WordPress hosting review

Kinsta hosting reviewPrijzen vanaf: €27,50 per maand (inclusief BTW)
Onze rating:
 4 sterren
Website: Kinsta

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Kinsta in het kort

Wat is Kinsta en wat houdt Kinsta’s WordPress-hostingpakket eigenlijk in? Wat maakt het anders dan elk ander webhostingplan voor WordPress? Over het algemeen zijn we overtuigd geraakt door de sterke reputatie van Kinsta en hun focus op de combinatie tussen managed WordPress hosting & gebruiksgemak.

Voor onze een korte samenvatting van aanbod van Kinsta zijn: De kracht van Google Cloud Platform-hosting toegankelijk en voor iedereen gemakkelijk te begrijpen.

Om je een voorbeeld te geven van wat we bedoelen: Kinsta gelooft niet in de traditionele cPanel-admin voor het beheren van je hostingaccount. In plaats daarvan geven ze u hun eigen oplossing op maat, die veel gemakkelijker te gebruiken is en je rechtstreeks naar de belangrijkste details en statistieken brengt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Maar laten we beginnen bij het begin.

Hoe werkt Kinsta WordPress hosting?

Kinsta dashboard

 1. Kingsta hosting draait op het Google Cloud Platform.
 2. Een volledig beheerbaar WordPress-hostingplatform. En ik weet dat “beheerbaar” een label is dat veel hostingpartijen maar al te graag gebruiken, maar met Kinsta is hun focus op het afhandelen van alles wat met management te maken heeft heel overzichtelijk. Het eerder genoemde beheerpaneel bevat bijvoorbeeld niet eens puur managementachtige opties.
 3. Kinsta WP hosting biedt diverse verschillende pakketten: Starter, Pro en Business. Daarna wordt het business pakket opgesplitst, evenals het daarop volgende (nog hoger prijssegment) Enterprise pakket. Afhankelijk van jouw wensen kun je hieruit kiezen.

Wat het basispakket jou biedt

Om eerst een blik te werpen op de opties, die het basispakket jou biedt, hebben we het puntsgewijs op een rijtje gezet:

 • Eén WordPress site hosten.
 • 10 GB SSD opslag.
 • 40 GB server bandbreedte & onbeperkt verkeer naar je site.
 • Eén gratis websitemigratie.
 • Dagelijks 1440 uptime controles per website.
 • CDN naar keuze aansluiten.
 • Let’s Encrypt ondersteuning.
 • HTTP/2 ondersteuning en PHP 7.
 • Ondersteuning van SSH, WP-CLI, Gi.
 • Multisite support.
 • Premium DNS beheer.
 • Jij kiest de datacenterlocatie.
 • Staging-gebieden beschikbaar.
 • Gebruikmaken van de uitgebreide kennisbank van Kinsta.

Vier van de bovenstaande opties sprongen er voor ons bovenuit:

Kinsta’s SSL support middels Let’s Encypt

Vanuit je Kinsta hosting admin panel, kun je eenvoudig een SSL-certificaat op je WordPress site installeren, geheel gratis. En omdat het om Let’s Encrypt gaat, betekent dit ook dat je niet het hele ouderwetse proces hoeft te doorlopen om de certificaatsleutels te verkrijgen.

Geoptimaliseerde & doordachte backups

Dagelijkse back-ups zijn vandaag de dag vrijwel standaard bij hostingbedrijven, maar Kinsta weet zich ook op dit terrein te onderscheiden, met een hele specifieke implementatiewijze. Back-ups worden direct gemaakt en zonder serveroverhead. Bovendien is het, in plaats van back-ups van afzonderlijke onderdelen (bestanden, database, instellingen, enz.), wordt er een back-up gemaakt van je hele geïsoleerde systeem. Daarom kunnen de back-ups met één enkele muisklik worden hersteld.

Kies een CDN naar keuze

Je kunt een CDN naar keuze gebruiken. Bij hostingbedrijven zie je vaak dat ze een aantal beperkingen hebben met betrekking tot welke andere oplossingen je mag gebruiken met hun servers. Daarom is het mooi om te zien dat Kinsta bereid is om te werken met je huidige CDN.

CDN
Een content delivery network (CDN) is een netwerk van proxyservers, geografisch verspreid over het internet in verschillende datacenters. Gebruikers kunnen hierdoor content binnenhalen zonder vertraging.

Kosteloze migratie

Enigszins vanzelfsprekend. Wanneer ja van hostingpartij verandert, wil je liefst niet voor de migratie betalen. Bij Kinsta hoef je dit dan ook niet zelf te regelen. In het geval van migratie van Kinsta werkt dit vlekkeloos.

Het uiterlijk van het Kinsta dashboard

We hebben al kort samengevat wat het dashboard van Kinsta aan functionaliteiten biedt. Maar hier zie je een illustratie ervan vanuit het gebruikersperspectief.

Het Kinsta hosting dashboard

Zoals je ziet, is het vrij anders dan de meeste oplossingen die we gewend zijn. Het dashboard van Kinsta richt zich meer op je dagelijkse taken, die gerelateerd zijn aan je hostingplatform, in plaats van op serverbeheer.

Via het dashboard kun je eenvoudig de volgende zaken bereiken:

 • Je website(s), waar je de oorspronkelijke instellingen kunt aanpassen, nieuwe FTP-accounts kunt aanmaken, eerdere back-ups bekijken, HTTPS toevoegen en nog veel meer.
 • Website migraties. Middels een helder overzicht van alle sitemigraties die in het account zijn uitgevoerd.
 • De DNS-instellingen.
 • Analytics, een welkome toevoeging.

Prestaties

Wellicht, naast betrouwbaarheid, de belangrijkste kenmerken van een goede WordPress-hosting: de prestaties en laadtijden.

Website laadtijd zelf heeft de afgelopen jaren veel aandacht in de (online) SEO pers gekregen. Sommigen geloven dat het cruciaal is voor zoekmachine optimalisatie. Iedereen is er echter absoluut van overtuigd dat een snelle site essentieel is voor de gebruikerservaring. Dus natuurlijk hopen we Kinsta ons topprestaties gaat tonen.

Desondanks, zelfs met een aantal F’s (niet de hoogste waardering…) die ons door Pingdom zijn toegekend, slaagt Kinsta er toch in om alles in 2 seconden te laden. Bovendien is in onze praktijktest de TTFB (tijd tot de eerste geladen byte) – met 50% verlaagd (en dat inclusief de toename die we hebben ervaren bij het overschakelen naar SSL).

Wat onderscheidt Kinsta van andere hosters?

 • Kinsta geeft je de kracht van een groot hostingplatform – Google Cloud Platform – easy-to-use, zodat je niet eens de kennis hoeft te hebben over wat er zich onder de motorkap afspeelt.
 • Kinsta is geoptimaliseerd voor prestatie en klaar voor verkeerspieken op je site, afhankelijk van het pakket dat je afneemt.
 • Een uitstekende beveiliging en alles in een back-up.
 • Sterke serverparameters, beloofde prestaties en bandbreedte.
 • 24/7 chat support.

Is Kinsta hosting geschikt voor mij?

Het tarieven beginnen bij $30 per maand, omgerekend zo’n €27,5. Kinsta is niet geschikt voor iedereen. Gezien de statistieken is Kinsta geschikt voor startups met relatief weinig verkeer. Kinsta is ideaal voor mensen die in de onderstaande “categorieën” vallen:

 • Als je een website beheert die groeiende is en maandelijks een gestage of snelle groei doormaakt.
 • Als je een gevestigde website met consistent, groot verkeer beheert en niet van verrassingen houdt op het gebied van storingen. De betrouwbaarheid van Kinsta komt hier goed van pas.
 • Als je site relatief frequent plotselinge pieken in het verkeer heeft – hetzij door promotie of iets anders – en als het kunnen omgaan met die traffic-pieken essentieel is voor uw onderneming.
 • Als je een online bedrijf runt, zoals een e-commerce winkel, waar goede siteprestaties onmisbaar zijn. Dit kan zich namelijk direct in euro’s vertalen.

Als de bovenstaande vereisten iets zijn waar je niet zonder kunt, raden wij je aan om Kinsta WordPress hosting eens uit te proberen. Als de prijs voor boven je budget uitstijgt, kun je overwegen om onze andere WordPress-hosting reviews te bekijken.

Kinsta
Review van Kinsta Hosting.
Kinsta
Datum van Uitgave: 09/30/2019
Kinsta biedt betrouwbare en snelle WordPress hosting.
5 / 5 sterren

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content