WPLounge

SFTP

Wat is SFTP?

SFTP staat voor Secure File Transfer Protocol en is een bestandsprotocol voor het overzetten van grote bestanden via internet. Het bouwt voort op het File Transfer Protocol (FTP) en bevat Secure Shell (SSH) -beveiligingscomponenten. De term staat ook bekend als Secure Shell (SSH) File Transfer Protocol. Secure Shell is een cryptografisch onderdeel van internetbeveiliging.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waar wordt SFTP voor gebruikt?

SFTP, als opvolger van FTP, wordt in veel situaties gebruikt waar bestandsbeveiliging belangrijk is. SFTP is één van de vele opties om gegevens tijdens de overdracht af te schermen, en om ervoor te zorgen dat hackers geen toegang kunnen verkrijgen tot bestanden.

Verschil tussen SFTP en VPN

Beide systemen beschermen gegevens, maar ze zijn niet hetzelfde. SFTP is een protocol, terwijl VPN (Virtual Private Network) een beveiligd netwerk voor gegevens is. Met dat in gedachten kan informatie worden verzonden via het SFTP-protocol via een VPN, of via een VPN als alternatief voor SFTP, of via SFTP als alternatief voor een VPN.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer