WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » One.com WordPress hosting review

One.com WordPress hosting review

one.com-logoPrijzen vanaf: € 1,50 per maand (exclusief BTW)
 Onze rating: 4 sterren
Website: One.com

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

One.com

One.com is een grote speler op de Europese webhosting markt. One.com werd in 2002 opgericht in Denemarken en heeft op dit moment meer dan een miljoen klanten in 149 verschillende landen. De 270 medewerkers houden zich bezig met dit enorme klantenbestand. Volgens One.com zelf beantwoorden ze maandelijks meer dan 90.000 vragen. Het moge dus duidelijk zijn dat One.com een groot, internationaal bedrijf is met meerdere vestigingen verspreid over heel Europa. One.com heeft vier verschillende webhosting pakketten. Standaard inbegrepen bij elk webhosting pakket is de Web Editor (van One.com), een onbeperkt aantal e-mail adressen en onbeperkt dataverkeer. Bij de onderstaande prijzen zit geen domeinnaam inbegrepen, die moet je er los bij kopen. Alle prijzen in deze review zijn exclusief 21% BTW. De prijzen op de onderstaande afbeelding zijn inclusief 21% BTW.

One.com webhosting pakketten

Bestelling en controlepaneel

Bij het plaatsen van een bestelling via de Nederlandse website van One.com loop ik tegen het probleem aan dat ik bij mijn hostingpakket per se een domeinnaam moet aanschaffen. Ik kies een .nl domeinnaam, deze kost 6 euro voor het eerste jaar. Het kleinste hostingpakket kost € 1,50 per maand. Ik verwachtte dus € 1,50 x 12 = € 18 + € 6 (domeinnaam) = € 24 te moeten afrekenen, maar er komen nog € 12 “oprichtkosten” bij. Dit is typisch iets wat veel internationale bedrijven doen wat wij van Nederlandse hostingprodivders helemaal niet gewend zijn. Ik kan verder niet vinden waar die € 12 heen gaat of de redenering erachter.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Na het plaatsen van de bestelling ontvang je een SMS met een activeringscode voor je domeinnaam. Het voordeel van een groot en internationaal bedrijf als One.com is het aantal features. Doordat One.com zo groot is, wordt er veel tijd en geld gestopt in nieuwe functies. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de One.com web editor, een klein CMS van One.com. Dit geldt ook voor een One.com fotogalerij en een gestroomlijnde support desk. Daarnaast is het controle paneel van One.com erg uitgebreid, veel uitgebreider dan de meeste controlepaneels van Nederlandse hosting partijen. Het is niet DirectAdmin of Plesk, maar een zelf ontwikkeld systeem. Het is even wennen, maar het wordt al snel duidelijk dat het controle paneel echt heel erg goed in elkaar zit. Je kunt hier echt alles.

One.com controlepaneel

Als je voor het eerst in het controlepaneel komt, krijg je een pop-up met twee opties: “Maak emailadres” en “Ontwerp website”. Wat daarnaast opvalt is de Nederlandse vertaling. Ik had van de website niets anders verwacht, het is immers maar een aantal pagina’s, maar het gehele controlepaneel is in goed (op een paar kleine foutjes na) Nederlands vertaald. Erg fijn! Ik nam snel een kijkje bij de “Web editor”, het CMS van One.com. Ik ben hier uiteraard niet om te schrijven over een ander CMS dan WordPress, maar het One.com CMS ziet er goed en professioneel uit.

one-com-controlepaneel-overzicht

Installatie WordPress

WordPress installatie One.comPHP versie aanpassenHet installeren van WordPress is erg makkelijk: één klik. De database naam wordt automatisch gegenereerd en is niet bepaald ingewikkeld: dit wordt automatisch de domeinnaam. Dit geldt ook voor de gebruiker, alleen het wachtwoord is anders. Het wachtwoord is echter maar 8 tekens (kleine letters, hoofdletters en cijfers) en bevat dus geen speciale karakters.

Wat ik tot nu toe niet eerder heb gezien: de mogelijkheid om zelf je PHP versie te kiezen. Ik krijg de mogelijkheid te kiezen uit PHP 5.4, 5.5 en 7.0. Ook dit is typisch een voordeel van een grote, internationale hostingpartij.

Performance

One.com scoort een voldoende als het gaat om performance. Als uitbreiding kun je extra One.com veiligheidsproducten aanschaffen, maar ik denk niet dat dit nodig is. Er zijn talloze WordPress beveiligingsplugins beschikbaar die dit voor je kunnen doen. Fijn is wel de File Editor, zodat je in je browser in een soort FTP paneel je de bestanden kunt bewerken. One.com heeft ook een uitgebreide backup functie beschikbaar buiten WordPress, wat goed van pas kan komen.

Support

De support van One.com is gestroomlijnd en zeer professioneel. Je kunt 24/7 chatten (weliswaar in het Engels) en gemakkelijk tickets insturen. Daarnaast is er een uitgebreide FAQ beschikbaar waar je veel antwoorden kunt vinden op prangende vragen. Ik heb de support niet hoeven inschakelen, maar van wat ik her en der heb gelezen is dit goed geregeld.

Conclusie

one.com-logoOne.com is een groot, gestroomlijnd en vooral professioneel hostingbedrijf waar je op kunt rekenen. Er zijn veel functies beschikbaar die je niet snel vindt bij een Nederlandse hostingpartij, zoals het eigen CMS. Voor de One.com WordPress review is dat echter niet relevant en kunnen de kritische noten niet ontbreken. Zo zijn de prijzen apart (€ 12 “opstartkosten”) en moet je per se een domeinnaam bij je hostingpakket kopen. De veiligheid en backup diensten maken dit echter ruimschoots goed. De beperkte specificaties van het hostingpakket zijn jammer, maar door het uitgebreide controlepaneel kun je dat wel vergeten. Ik concludeer dat One.com een geschikte WordPress hosting partij is die snel handelt bij updates en nieuwe ontwikkelingen in de gaten houdt. De pakketten hadden uitgebreider gekund en de opstartkosten zijn in mijn ogen niet echt passend. De database gegevens worden automatisch ingevuld en zijn niet erg ingewikkeld te raden. One.com krijgt 4/5 sterren (4 sterren): een geschikte partij, maar er is – met name op de Nederlandse markt – ruimte voor verbetering.

One.com
Review van One.com WordPress hosting.
One.com
Datum van Uitgave: 05/12/2015
One.com is een prima partij voor WordPress hosting.
4 / 5 sterren