WPLounge
Home » WordPress Algemeen » 300 WordPress-websites voor de PvdA

300 WordPress-websites voor de PvdA

Of ik het politiek gezien altijd met de PvdA eens ben, dat laat ik in het midden. Ze hebben dit keer echter wel het juiste CMS gekozen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De PvdA rolt op het moment enkele honderden WordPress-websites uit voor de lokale afdelingen van de partij. Dit wordt gedaan door internetbureau Max.nl.

Deze 300 websites worden via een WordPress Multisite server beheerd. Ook de websites van provinciale PvdA-fracties en die van individuele fractieleden worden omgezet naar WordPress.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het idee achter deze migratie naar WordPress is dat niet alleen ervaren “webmasters” maar ook beginners met het systeem overweg kunnen. Hiervoor is WordPress natuurlijk zeer geschikt.

Responsive

Ook worden alle WordPress-websites van de PvdA “responsive”. Hierdoor zullen ze er ook op tablets en mobiele telefoons goed uitzien.

Max.nl

Waarom Internetbureau Max.nl gekozen werd voor deze opdracht is waarschijnlijk vanwege het feit dat zij zich al sinds 2010 specialiseren in het ontwikkelen van WordPress-websites.

Directeur Max Dammers van internetbureau Max.nl: “Bij content-rijke sites is WordPress aantoonbaar de beste keuze. Aangezien er steeds meer naar de inhoud van websites wordt gekeken, krijgen wij ook steeds meer specifieke WordPress vragen.

WordPress multisite

Zoals hierboven beschreven worden alle 300 websites beheerd door een WordPress Multisite-toepassing. Multisite bestaat al langer en geeft je de mogelijkheid om zaken als de lay-out van meerdere websites allemaal “centraal” te beheren.

Andere politieke partijen

D66 heeft overigens al langer een WordPress-website. GroenLinks gebruikt Drupal en het CDA gebruikt Typo.

 

Afbeelding boven bericht: Max.nl

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer