WPLounge
WordPress Portfolio Themes
Home » WordPress Themes » Top 5 WordPress Portfolio Themes 2019

Top 5 WordPress Portfolio Themes 2019

Er bestaan tienduizenden verschillende WordPress themes/templates waar je uit kunt kiezen, waarvan een groot aantal portfoliothema’s in verschillende stijlen. Ze zijn allemaal visueel indrukwekkend en zitten boordevol functionaliteiten waar jouw bezoekers of klanten blij mee zullen zijn. Mits je de juiste kiest natuurlijk! WPLounge houdt zich sinds bijna een decennium bezig met alles omtrent WordPress, waaronder kwalitatieve themes beoordelen en aan onze lezers voorleggen. In deze blog gaan we het hebben over de huidige top 10 WP portfolio templates.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress Portfolio Themes

WordPress portfolio themes voor creatievelingen

Ben je een creatief individu op zoek naar het perfecte portfoliothema om uit je carrière (of hobby) online het meeste te halen? Je hoeft niet verder te zoeken; vandaag delen wij 10 van onze favoriete WordPress portfoliothema’s, die wij zelf stuk voor stuk hebben getest. Dus als je een kunstenaar, ontwerper of fotograaf bent – op zoek naar een nieuwe look & feel voor je website, volgt hier onze top 10.

1. Mineral

Het stijlvolle Mineral-thema is een goede template optie voor iedereen die op zoek is naar een portfoliothema.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het thema vormt een modern ontwerp met veel opvallende visuals. Dit omvat een mooie slider, catchy parallax-effecten en natuurlijk verschillende galerij opties op jouw eigen portfolio te illustreren.

Je kunt afbeeldingen, content en video’s toevoegen aan je portfolio. Deze kunnen worden gepresenteerd in vijf unieke stijlen, met diverse aanpassingsmogelijkheden, om het uiterlijk nog verder te personaliseren. Onze favoriet is het zogenaamde masonry grid. Het thema heeft ook veel aanpassingen, met een keuze uit onbeperkte kleuren, meer dan 600 Google lettertypen en hover-effecten voor je portfolio.

Mineral Theme
Het Mineral WordPress thema

2. BigFormat

Als je de kost verdient met fotografie of fotograferen jouw passie is, is het mooi om je creaties ‘met impact’ weer te geven aan je bezoekers. Als dit klinkt als het effect waar je naar op zoek bent in een website theme, bekijk dan het BigFormat template – een ware portfolio ervaring op volledig scherm dat het beste past bij ontwerpers, kunstenaars, fotografen en videografen.

De homepage van de BigFormat theme wordt gedomineerd door een full-screen slider, met slechts een klein menu aan de linkerkant van het scherm. Je kunt zelfs video’s toevoegen aan de slider.

Dit maakt het een van de beste manieren om potentiële klanten te laten zien waar het allemaal om draait, en om jouw werk de aandacht te geven die het verdient. Het thema ondersteunt ook interne (informatie)pagina’s, waaronder een blog, contact- en projectpagina’s – die bovenop de achtergrondafbeeldingen staan wanneer erop wordt geklikt.

BigFormat
Het BigFormat portfolio thema. Bekijk ‘m in de Envato store.

3. Quantum

Is minimalisme meer iets waar je naar zoekt in een je portfolio theme? Bekijk dan het Quantum portfolio-thema. Het thema maakt gebruik van een mooi, strak ontwerp, met veel witruimte.

Het thema ondersteunt alles wat een portfolio-website nodig zou kunnen hebben. Dit begint met vier prachtige portfolio-indelingen, compleet met een elegant zweefeffect. Zodat jouw bezoekers meer over je werk kunnen leren, kun je je portfoliostukken ook opsplitsen in drie soorten – klassiek, case study en fotogalerij op volledig scherm.

Het thema is ook volledig responsief, wordt geleverd met een grote selectie van aanpassingsmogelijkheden en ondersteunt ook verschillende sliders voor afbeeldingen en video’s.

Quantum theme
Quantum theme voor WordPress. Bekijk de vele opties.

4. Salient

Salient is het best verkochte creatieve portfolio-thema aller tijden van Envato Market. Voor ons, vanuit onze eigen gebruikservaring geen verrassing, want dit thema is echt verbluffend – we raden je daarom ook sterk aan om de demo zelf te bekijken!

Salient wordt geleverd met de exclusieve slider van de ontwikkelaar, die mooie resultaten oplevert, waarmee je je bezoekers direct kunt betoveren. De slider op volledig scherm biedt het perfecte platform voor het weergeven van je favoriete afbeeldingen en en/of video’s.

Voor creatieve mensen is het primaire doel van de website om te pronken met je portfolio, en Salient stelt daarin alles behalve teleur. Als het gaat om het aanpassen van je portfolio, heb je werkelijk keuze te over. Om te beginnen zijn er kolommen en rasters over de volle breedte om uit te kiezen, waarbij elke optie tal van verschillende instellingen ondersteunt om mee te spelen. Het thema ondersteunt tal van opvallende hovereffecten die je afbeeldingen echt doen uitkomen.

Een echt fantastisch thema, als wij zo subjectief mogen zijn; Salient ondersteunt ook drie iconensets, een uitgebreide verzameling shortcodes en functionaliteit voor het bouwen van pagina’s.

Salient
Illustratie van de Salient portfolio template voor WordPress.

5. Story

Als laatste stellen we je voor aan het visueel georiënteerde Story template. Dit is hét thema voor diegenen die voor de killer-first-impression willen gaan. Je hebt tenslotte nooit een tweede kans voor de eerste indruk van je websitebezoekers. Het thema ondersteunt, net als de andere themes een snel ladende full-screen slider, met opvallende verticale overgangen. Toon hier je (fotografie)werk en laat potentiële klanten meteen verliefd raken. Als de slider voor volledig scherm jou niet bevalt, is er ook een standaard slider, die binnen de contentkaders blijft.

Om de behoeften van moderne creatievelingen weer te geven, geeft Story je allerlei personalisatie opties. Dit omvat onbeperkte kleuren, sidebar varianten en, nog belangrijker, zeven verschillende lay-outs voor het weergeven van je portfolio in het door jou gewenste formaat.

Typografie is ook een belangrijk onderdeel van dit thema en met Story kunt je dan ook elk van de 600 Google fonts gebruiken. Dit is het meest merkbaar op de sliders voor afbeeldingen, waar je je eigen aangepaste lettertypen kunt weergeven. En door consistent een onderscheidend lettertype te gebruiken, bouw je hiermee ook aan je eigen brand.

De indrukwekkende lijst met functies van het thema gaat verder met ingebouwde sociale buttons, WooCommerce-compatibiliteit en ondersteuning voor zogenaamde mega-menu’s.

Story theme voor WordPress
Story theme voor WordPress. Ga naar de shop.

Gratis live previews bekijken van onze top 5

Look & feel! Bekijk hier gratis de previews live en kijk welke voor jou het beste geschikt is:

Betaalmogelijkheden voor de WordPress templates

Onze selectie is gebaseerd op WordPress themes die je ook zonder creditcard kunt aanschaffen. Een tijd geleden was deze optie nog niet beschikbaar. Dankzij Skrill is deze tijd nu voorbij en kun je gemakkelijk en veilig met iDeal betalen bij de grootste aanbieders van WP templates.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer