WPLounge
Home » WordPress Themes » App Themes » WordPress als CRM

WordPress als CRM

WordPress is het meest gebruikte content management systeem ter wereld. En dat is ook niet zo vreemd, want de mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos. Toen een klant mij laatst vroeg een CRM voor hem op te zetten, was mijn eerste gedachte dan ook: zou het niet mooi zijn als dit gewoon met WordPress kan? WordPress als CRM?

Met WordPress kan bijna alles. Zo zijn er genoemde ‘App Themes’ waarmee je in een handomdraai een eigen Support Ticket-systeem of een Real-Estate listing (ideaal voor makelaars) opzet. Maar een Customer Relationship Management-systeem (CRM)? Wat zijn hiervoor de mogelijkheden in WordPress?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een CRM?

Een Customer Relationship Management-systeem is bedoeld voor je klantrelatiebeheer; het beheren van je klantgegevens om de interactie van een bedrijf met huidige en potentiële klanten in goede banen te leiden. Een CRM ondersteunt verkoopbeheer, levert bruikbare inzichten, integreert met sociale media en faciliteert de communicatie in het team.

Cloud-gebaseerde CRM-systemen bieden volledige mobiliteit en toegang tot een ecosysteem van op maat gemaakte apps. Het maakt daarbij gebruik van de centraal vastgelegde gegevens over de geschiedenis van klanten bij het bedrijf om zakelijke relaties met klanten te verbeteren, met name gericht op klantenbehoud en uiteindelijk het stimuleren van omzetgroei.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

CRM Thema

Toen ik mijzelf de vraag stelde of WordPress ook voor CRM gebruikt kon worden, wist ik eigenlijk al dat er een ‘App Theme’ voor zou bestaan. En ik werd niet teleurgesteld, want bij het zoeken vond ik direct Segments van ThemeForest.

Segments

Dit thema – ontwikkeld door CodeVision Themes – is een geavanceerd CRM- en projectmanagementthema speciaal ontwikkeld voor WordPress. Het primaire doel van dit thema is het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen voor bedrijven. Met het thema Segments heb je alle gegevens over klanten altijd en overal tot je beschikking.

CRM Plugins

Maar het kan ook allemaal iets minder uitgebreid op basis van plugins die veelal gratis zijn te installeren. Wij bekeken er een aantal:

WP ERP

WP ERP plugin

WP ERP is één van de beste en gratis CRM-, HRM- en account-oplossingen voor iedere WordPress-website. De plugin heeft inmiddels ruim 10.000 actieve installaties, wordt gewaardeerd met 4,5-sterren en biedt veel mogelijkheden. Desondanks is het zo gebruiksvriendelijk dat slechts één muisklik voldoende is om alles te activeren en vervolgens direct aan de slag te gaan.

WP ERP bekijken en/of installeren »

Zero BS CRM

Zero BS CRM

Zero BS CRM is een zogenoemde hybride aanpak om je eigen CRM zelf te hosten. Met deze – ook helemaal gratis – plug-in beheer je zeer eenvoudig klanten, facturen en offertes. Het systeem is met een supersnelle installatie-wizard letterlijk in seconden geïnstalleerd en je kunt dan ook bijna direct aan de slag om klanten toe te voegen of een offerte of factuur te maken. Het aantal actieve installaties is op dit moment nog beperkt, maar de waardering met 4,5 sterren is flink hoog.

Zero BS CRM bekijken en/of installeren »

UpiCRM

UpiCRM

UpiCRM is een nog relatief nieuwe en gratis WordPress CRM-plug-in en beheeroplossing die eenvoudig kan worden geïntegreerd met alle bestaande tools die eventueel al worden gebruikt. Het is ontworpen om te werken in een multi-user / wereldwijde organisatieomgeving, met maximaal 5 niveaus van gebruikers die geheel naar wens zijn te definiëren. UpiCRM heeft op dit moment ruim 2.000 actieve installaties en wordt gewaardeerd met 4,5-sterren.

UpiCRM bekijken en/of installeren »

WP-CRM

WP-CRM

WP-CRM is helemaal gericht op het aanzienlijk verbeteren van je gebruikersbeheer en met meer dan 4.000 actieve installaties en een 3.8-sterrenbeoordeling behoorlijk populair. Met deze plug-in kun je naast gebruikersbeheer eenvoudig contactformulieren maken en inkomende berichten bijhouden in de vorm van een shortcode. WP-CRM breidt de standaard WordPress gebruikersbeheerfuncties uit met extra mogelijkheden zoals het selecteren op basis van aangepaste kenmerken en klanten te vinden met behulp van filters. Tevens kan eventuele correspondentie worden bijgehouden.

WP-CRM bekijken en/of installeren »

Aan de slag

Zoals je ziet: mogelijkheden genoeg om direct aan de slag te gaan met een plugin voor jouw klantenbeheer in WordPress. Snel, eenvoudig en gratis! En er zijn er nog veel meer! Wat is het toch mooi dat de WordPress-community dit soort prachtsystemen allemaal zo maar met elkaar wil delen…

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer