WPLounge
Gutenberg nu ondersteund door Hemingway
Home » WordPress Themes » Gutenberg nu ondersteund door (gratis theme) Hemingway

Gutenberg nu ondersteund door (gratis theme) Hemingway

Hemingway van Anders Norén is één van de populairste gratis WordPress themes op WordPress.org. In versie 1.66 van Hemingway is nu ondersteuning voor Gutenberg ingebouwd.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Hemingway is actief op meer dan 30.000 WordPress-websites en is daarmee één van de meest gebruikte gratis themes. Sommigen van deze 30.000 websites gebruiken Gutenberg waarschijnlijk al. Die krijgen in de nieuwste versie van Hemingway een verbeterde ervaring.

Weet je niet wat Gutenberg is? Lees dan dit artikel of bekijk mijn uitgebreide Gutenberg handleiding.

Gutenberg ondersteuning in Hemingway

Maar wat houdt de ondersteuning van Gutenberg in? De nieuwe editor wordt dankzij de laatste update van Hemingway gestyled zoals het theme zelf er uit ziet. Zo zien je pagina’s en berichten er aan de “achterkant” veel meer uit zoals ze er aan de voorkant van je website ook uitzien.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Hemingway & Gutenberg in actie
Hemingway & Gutenberg in actie (afbeelding van Anders Norén)

Als je Gutenberg (nog) niet gebruikt, dan blijft Hemingway overigens precies hetzelfde als vóór de update. Je wordt dus zeker niet verplicht om voor Gutenberg te kiezen als je Hemingway gebruikt.

Naast Hemingway heeft Anders Norén nog 16 andere gratis WordPress themes. In zijn blog geeft hij aan dat al zijn themes compatible zullen zijn vóórdat WordPress 5.0 (met Gutenberg) gereleased wordt. De reden dat Hemingway als eerste compatible is, is dat dit zijn meest populaire theme is.

Gebruik jij Hemingway en Gutenberg? Je kunt je feedback hier achterlaten.

Positief over Gutenberg

Op de website WP Tavern is te lezen dat Anders Norén erg positief is over Gutenberg en dat hij denkt dat het de juiste richting is voor WordPress. Volgens Norén is de nieuwe editor overal beter in dan de oude editor, behalve misschien het bewerken van HTML. “Natuurlijk zijn er nog een hoop issues die opgelost moeten worden, maar daarna zal Gutenberg een grote stap voorwaarts zijn”, aldus Norén.

Zijn grootste zorg is dan ook niet Gutenberg zelf, maar hoe WordPress de “transitie” naar de nieuwe editor zal aanpakken. Hij hoopt dat gebruikers een waarschuwing krijgen vóórdat ze hun website zomaar updaten naar WordPress 5.0, zodat ze eventueel eerst de Classic Editor-plugin kunnen installeren. Ook gaf Norén aan dat hij blij is dat de Classic Editor nog jaren ondersteund zal worden (zoals woensdag al te lezen was op WPLounge).

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer