WPLounge

Pingback

Een pingback in WordPress is een manier om andere blogs een melding te versturen wanneer je in je artikel naar ze toe linkt. Hoewel er een aantal kleine verschillen zijn, is een trackback eigenlijk hetzelfde als een pingback.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het voordeel van deze pingbacks is dat er – als de andere blogger pingbacks heeft toegestaan op zijn of haar blog – een link wordt geplaatst bij het artikel waar jij naartoe linkt. Deze link is weer goed voor de SEO van je website.

Pingbacks uitschakelen

Wanneer je pingbacks toestaat op je WordPress-website, kan het zijn dat er automatisch links bij je artikelen worden geplaatst. Net als bij reacties, kunnen ook pingbacks het gevolg zijn van spammers die gewoon een backlink vanaf jouw website willen hebben.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Je kunt pingbacks helemaal uitschakelen door naar Instellingen > Reacties te gaan. Zoek de volgende optie en zorgt dat deze niet is aangevinkt:

Linknotificaties toestaan van andere blogs (pingbacks en trackbacks)