WPLounge
WordPress
Home » Developers » Beste plugins voor WordPress developers

Beste plugins voor WordPress developers

Als je een WordPress ontwikkelaar (developer) bent is alle hulp welkom. Er zijn veel plugins die het ontwikkelen van WordPress themes en plugins makkelijker maken. Er is daar naast ook een groot aantal plugins dat zorgt voor betere resultaten: ze tonen je welke query’s het meeste tijd in beslag nemen en geven je algemene tips die je werk verbeteren.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Plugins voor WordPress developers

In dit artikel bespreek ik de beste plugins voor WordPress developers, zodat je minder tijd hoeft te besteden aan milliseconden en meer tijd kan besteden aan het echte schrijfwerk.

Debug Bar

Debug Bar

Debug Bar voegt een nieuw onderdeel aan de WordPress admin balk toe (Debug). Klik je op Debug, dan verschijnt er een overzicht van alle query’s, de tijd die ze in beslag nemen en nog veel meer. Debug Bar toont ook informatie over cache en geheugengebruik. Als je WP_DEBUG aan hebt staan, zul je via de Debug Bar achter nóg meer informatie komen over je theme of plugin.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Black Friday is nu actief: 25% korting + veel gratis extras!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Downloaden: Debug Bar (gratis, WordPress.org)

Monster Widget

Monster Widget

Monster Widget is een widget bestaande uit de dertien standaard widgets van WordPress. Als je tijdens het maken van je WordPress theme deze widget in de sidebar plaatst, weet je zeker dat alle standaard widgets er goed uit zien. Daarnaast hoef je niet meer je sidebar te vullen met echte widgets om je theme er completer uit te laten zien. Monster Widget is gratis te downloaden in de WordPress.org Plugin Directory.

Downloaden: Monster Widget (gratis, WordPress.org)

Regenerate Thumbnails

Regenerate WordPress

Als je een custom WordPress theme ontwikkelt is de kans groot dat je gebruik maakt van custom image sizes. Elke keer als je een custom image size toevoegt, moet je de huidige afbeeldingen opnieuw uploaden zodat ze ook in dat formaat worden opgeslagen. De Regenerate Thumbnails plugin voorkomt dit: met één druk op de knop worden alle afbeeldingen opnieuw aangemaakt in de juiste afmetingen. Het kan (zeker op websites met veel afbeeldingen) wel even duren, maar het is het zeker waard.

Tip: Als je een WooCommerce webshop maakt kan deze plugin erg handig zijn!

Downloaden: Regenerate Thunbnails (gratis, WordPress.org)

Simply Show IDs

Simply show IDs

De Simply Show IDs plugin doet maar één ding: een kolom toevoegen aan elke post type en daar het ID tonen van het bijbehorende item. De plugin is erg simpel, maar erg effectief en zeer licht (plugin alleen geladen in de back-end).

DownloadenSimply Show IDs (gratis, WordPress.org)

WordPress Reset

WordPress Reset

WordPress Reset doet wat je verwacht: het reset je WordPress installatie. Alle pagina’s, berichten, widgets, sidebars, menu’s, gebruikers, reacties etc. worden verwijderd en je kunt helemaal opnieuw beginnen. Bestanden die je hebt geüpload blijven wel bestaan, maar voor de rest blijft er niets over. Pas op met deze plugin en verwijder hem zodra je klaar bent om misbruik te voorkomen!

DownloadenWordPress Reset (gratis, WordPress.org)

User Switching

User Switching

De User Switching WordPress plugin wordt vaak omschreven als de “meest tijdbesparende plugin” voor developers. De plugin laat je zeer gemakkelijk tussen verschillende gebruikers wisselen en dit kan je veel tijd besparen. Zeker als je met custom WordPress rollen werkt is deze plugin gerust onmisbaar te noemen. De plugin is gratis te downloaden op WordPress.org.

DownloadenUser Switching (gratis, WordPress.org)

Log Deprecated Notices

Log Deprecated Notices

Log Deprecated Notices toont je functies die inmiddels deprecated zijn (niet meer werkzaam). Het laat je daarnaast zien welk alternatief je kunt gebruiken en hoe vaak een bepaalde deprecated functie voorkomt. Erg handig!

DownloadenLog Deprecated Notices (gratis, WordPress.org)

Theme Check

Theme Check

Ben je eindelijk klaar met je eigen WordPress theme, dan volgt het laatste onderdeel: de controle. Het controleert of je de basis informatie bij je theme hebt (style.css informatie, screenshot, licenties, etc.) en het doorzoekt je theme op fouten. Een onmisbare plugin als je bezig bent met een eigen WordPress theme!

DownloadenTheme Check (gratis, WordPress.org)

Beoordeel dit artikel

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

1 reactie

Adverteerders

Vimexx-bannerWebsiteOffertes.nl banner WPLounge
Hulp op afstand banner

Black Friday! Elegant Themes & Divi: 25% korting op alle Divi abonnementen + veel gratis extras! Ga naar Elegant

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 17:00