WPLounge
WordPress
Home » Developers » Beste plugins voor WordPress developers

Beste plugins voor WordPress developers

Wanneer je een WordPress ontwikkelaar (developer) bent is alle hulp welkom. Er zijn veel plugins die het ontwikkelen van WordPress themes en plugins makkelijker maken. Er zijn daarnaast ook een groot aantal plugins wat kan zorgen voor betere resultaten: ze tonen je welke query’s het meeste tijd in beslag nemen en geven je algemene tips die je werk verbeteren.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

In dit artikel bespreek ik de beste plugins voor WordPress developers, om snel de oorzaak van een probleem te kunnen vinden. Dit kan je veel tijd besparen en zo meer tijd over hebt voor bijvoorbeeld het schrijven van artikelen.

Debug Bar

Debug bar

Debug Bar voegt een nieuw onderdeel aan de WordPress admin balk toe (Debug). Klik je op Debug, dan verschijnt er een overzicht van alle query’s, de tijd die ze in beslag nemen en nog veel meer. Debug Bar toont ook informatie over cache en geheugengebruik. Als je WP_DEBUG aan hebt staan, zul je via de Debug Bar achter nóg meer informatie komen over je theme of plugin.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Downloaden: Debug Bar (gratis, WordPress.org)

Query Monitor

Query monitor plugin

Query monitor gooit er nog een schepje bovenop en doet veel meer dan de naam doet vermoeden; naast database query’s kun je zaken monitoren zoals PHP fouten, scripts die in de wachtrij staan, HTTP API calls, en nog veel meer. Bovenal heeft het zeer handige selectiemogelijkheden om fouten te filteren. Na installatie krijg je in het Admin Dashboard een extra paneel onderaan in het scherm met alle informatie. Ga je naar ‘Site Bekijken’ dan heb je nu vier extra blokjes in de bovenbalk met de prestaties van verschillende onderdelen. Beweeg met je muis over de blokjes, en er verschijnt een menu met de verschillende onderdelen die je kunt monitoren.

Downloaden: Query Monitor (gratis, WordPress.org)

Regenerate Thumbnails

Als je een custom WordPress theme ontwikkelt is de kans groot dat je gebruik maakt van ‘custom image sizes’. Elke keer als je een ander formaat afbeelding toevoegt, moet je de huidige afbeeldingen opnieuw uploaden zodat ze ook in dat formaat worden opgeslagen. De Regenerate Thumbnails plugin voorkomt dit: met één druk op de knop worden alle afbeeldingen opnieuw aangemaakt in de juiste afmetingen. Het kan (zeker op websites met veel afbeeldingen) wel even duren, maar het is het zeker waard.

Tip: Heb je een WooCommerce webshop met veel producten? Dan is deze plugin erg handig om de juiste thumbnails te genereren!

Downloaden: Regenerate Thunbnails (gratis, WordPress.org)

Show IDs by 99 Robots

Show IDs

Er zijn allerlei situaties te bedenken waarbij het handig is om een ID van een specifieke pagina of bericht nodig hebt. De Simply Show IDs plugin doet maar één ding: een kolom toevoegen aan elke post type en daar het ID tonen van het bijbehorende item. De plugin is erg simpel, maar erg effectief en zeer licht (plugin alleen geladen in de back-end).

Downloaden: Show IDs by 99 Robots (gratis, WordPress.org)

WP Reset

WP-Reset

WP Reset doet wat je verwacht: het reset je WordPress installatie. Alle pagina’s, berichten, widgets, sidebars, menu’s, gebruikers, reacties etc. worden verwijderd en je kunt helemaal opnieuw beginnen. Bestanden die je hebt geüpload blijven wel bestaan, maar voor de rest blijft er niets over. Het is een geavanceerde plugin die o.a. WP-CLI (WordPress Command Line Interface) ondersteunt en waarmee je zelfs eerst een snapshot kunt maken. Pas op met deze plugin en verwijder hem zodra je klaar bent om misbruik te voorkomen!

DownloadenWP Reset (gratis, WordPress.org)

User Switching

De User Switching WordPress plugin wordt vaak omschreven als de “meest tijdbesparende plugin” voor ontwikkelaars. De plugin laat je zeer gemakkelijk tussen verschillende gebruikers wisselen en dit kan je veel tijd besparen. Zeker als je met aangepaste WordPress gebruikersrollen werkt is deze plugin gerust onmisbaar te noemen. De plugin is gratis te downloaden op WordPress.org.

DownloadenUser Switching (gratis, WordPress.org)

Log Deprecated Notices

deprecated calls plugin

Log Deprecated Notices toont je functies die inmiddels verouderd zijn. Het laat je daarnaast zien welk alternatief je kunt gebruiken en hoe vaak een bepaalde verouderde functie voorkomt. Erg handig!

DownloadenLog Deprecated Notices (gratis, WordPress.org)

Theme Check

Theme Check

Ben je eindelijk klaar met je eigen WordPress theme, dan volgt het laatste onderdeel: de controle. Het controleert of het thema de vereiste basisinformatie bevat (style.css informatie, screenshot, licenties, etc.) en het doorzoekt je theme op fouten. Een onmisbare plugin als je bezig bent met een eigen WordPress theme!

DownloadenTheme Check (gratis, WordPress.org)

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

Partners