WPLounge
Home » WordPress Themes » Ontwikkel sneller je eigen WordPress-thema

Ontwikkel sneller je eigen WordPress-thema

Met wat HTML- en CSS-kennis kom je meestal een heel eind als je een eigen website wilt bouwen. Maar hoe maak je nou je eigen WordPress-thema?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Zelf een WordPress-thema maken kan op veel manieren. Veel developers doen dit vanuit het standaard WordPress-thema. Dit is echter nogal omslachtig. Er zijn veel gratis “blanco” WordPress-thema’s die op het internet worden aangeboden. Dit maakt het voor jou makkelijker om “from scratch” een eigen thema te ontwikkelen. Ik zet hier een paar persoonlijke favorieten op een rijtje.

Starkers HTML5 (klik)
Starkers, van Viewport Industries, is een gratis te downloaden WordPress-thema zonder (overbodige?) toeters en bellen. Wanneer je WordPress installeert en Starkers activeert ziet het er dan ook zo uit. Dit lijkt natuurlijk nergens op, maar biedt jou daarmee wel de gelegenheid om helemaal blanco te beginnen met ontwikkelen zonder vast te zitten aan bepaalde thema’s.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

960 Blank Canvas (klik)
Een beetje webontwikkelaar kent het “960 grid system” natuurlijk wel. Veel websites worden gebouwd vanuit dit systeem. Zou het niet handig zijn als er een 960 blanco WordPress-thema zou zijn? Dat is er!

Bones (klik)
Bones is een “responsive” WordPress-thema, ideaal voor ontwikkeling van je eigen thema’s. Op TutsPlus leggen ze je graag uit hoe je het beste met Bones kunt werken.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer