WPLounge
Geef een reactie verwijderen
Home » Tutorials » “Geef een reactie” verwijderen van je WordPress-website

“Geef een reactie” verwijderen van je WordPress-website

Geef een reactie verwijderen WordPress
“Geef een reactie” (klik voor groter)

Veel mensen vragen ons hoe je “Geef een reactie” van je WordPress-website kunt verwijderen. Dit wordt onder ieder bericht (en soms ook pagina’s) van je WordPress-website getoond. In dit artikel leggen we uit hoe je dit van je WordPress-site verwijdert.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie verwijderen

In de afbeelding aan de rechterkant zie je wat we willen verwijderen. Met deze methode wordt niet alleen het kopje “Geef een reactie” verwijderd, maar ook de reactie-mogelijkheid die daar onder staat. Er kan vanaf dat moment dus niet meer gereageerd worden op je website. Verderop in dit artikel leggen we uit hoe je “Geef een reactie” kunt vervangen door een andere tekst.

Om reacties uit te schakelen, gaan we in WordPress naar Instellingen > Reacties. Hier vind je het onderstaande menu. Om reacties uit te schakelen, moet het derde vakje niet aangevinkt zijn (“Sta toe dat bezoekers kunnen reageren op nieuwe artikelen).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Reacties niet toestaan

Zodra je deze instellingen hebt opgeslagen, zul je zien dat er op bestaande berichten nog steeds gereageerd kan worden. Om dit te veranderen, zullen we die berichten moeten aanpassen. Gelukkig heeft WordPress een mogelijkheid om alle berichten in één keer te bewerken..

Reacties uitschakelen voor bestaande berichten

bulk bewerkenWanneer je de reacties ook wilt uitschakelen voor bestaande berichten, klik je in WordPress op Berichten > Alle berichten. Hier vind je een lijst van al je berichten. Selecteer ze allemaal (met het vinkje links boven in het scherm) en kies voor Acties > Bewerken (zie ook afbeelding rechts). Klik daarna op Uitvoeren en een nieuw scherm komt tevoorschijn.

In dit nieuwe scherm kun je allerlei zaken aanpassen voor de geselecteerde berichten, waaronder de reactie-mogelijkheid:

Reacties niet toestaan

Selecteer hier “Niet toestaan” en klik vervolgens op de knop “Bijwerken”. De reactie-mogelijkheid is nu voor al de berichten uitgeschakeld.

“Geef een reactie” aanpassen

Als je wel wilt dat je bezoekers kunnen reageren, maar de tekst “Geef een reactie” wilt aanpassen, dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor is het handig om het functions.php-bestand aan te passen van je WordPress-theme. Voeg de volgende code toe, helemaal onderaan je functions-bestand.

function comment_reform ($arg) {
$arg['title_reply'] = __('Jouw eigen reactie-tekst:');
return $arg;
}
add_filter('comment_form_defaults','comment_reform');

Waar ik ‘Jouw eigen reactie-tekst:’ heb neergezet kun je uiteraard je eigen tekst plaatsen.

Let op! Voordat je het functions-bestand gaat aanpassen, maak eerst een backup van je WordPress-website!

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

6 reacties

 • Weet je ook hoe je de tekst ‘Een gedachte over “Recensies” kan aanpassen?
  En bij het geven van een reactie alleen het invulveld ‘website’ kan verwijderen?

 • Ik wil juist “Geef een reactie” hebben bij mijn posts en heb alle juiste vinkjes aangezet (denk ik), maar ik zie nog steeds niets! Mijn website is sublimis.nl en ik gebruik TheCoorporation als thema. Kun je helpen?

 • Is het ook mogelijk om deze code alleen in het childt-hema te plaatsen?
  En dus niet bij functions.php. Want dan moet ik het apart aanpassen in het parent-theme en dat wil ik liever niet.

  Met vriendelijke groet,
  Corine

  • Het is geen probleem om de code in de child-theme te plaatsen. Als functions.php niet beschikbaar is in de child-theme kan je dit bestand eenvoudig aanmaken. Plaats het bestand in de child-theme folder en zet de code-snippet na en sluit af met ?>

Partners