WPLounge
Responsive WordPress theme
Home » WordPress Themes » Thema uitgelicht » Thema uitgelicht: Responsive

Thema uitgelicht: Responsive

Er zijn veel gratis thema’s beschikbaar. Ze zijn niet allemaal even mooi, maar het niveau van de themas in de WordPress.org Theme Directory is gelukkig aan de hoge kant. Ontwikkelaars bouwen een WordPress thema dat ze gratis in de Theme Directory beschikbaar stellen, waardoor jij gebruik kunt maken van zo’n thema. Vandaag lichten we ‘Responsive’ uit, een gratis WordPress thema dat al maanden in de top 25 staat.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Responsive

De naam kan verwarrend zijn; responsive betekent namelijk ‘geschikt voor mobiele apparaten’. Het Responsive thema dat al maanden in de top 25 staat van de WordPress.org thema Directory is ook responsive, maar heeft nog veel meer features waar we enthousiast over zijn. Responsive is wat ons betreft hét gratis thema van de eerste helft van 2013.

Responsive-WordPress-theme

Features

Responsive is – zoals verwacht – volledig responsive. Maar, er is meer… Responsive is vertaald in meer dan 40 talen, is child-thema ready en is geschikt om te laten draaien op Multisite. Responsive ondersteunt sinds kort ook WooCommerce en Jigoshop, waardoor Responsive ook uitstekend gebruikt kan worden als E-Commerce thema. Er zijn 11 widget ruimtes (o.a. op de homepagina), waardoor Responsive extreem gebruiksvriendelijk is. WordPress beginners kunnen makkelijk en snel aan de slag met Responsive, bijna alles kan gewijzigd worden zonder dat je daar lang naar hoeft te zoeken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Thema opties

Responsive heeft een uitgebreide theme options, een pagina waar je alles kunt veranderen aan het thema. Hier kun je kleuren instellen, de header van je website veranderen, de content op de homepagina aanpassen, koppelen met Analytics en nog veel en veel meer… De homepagina van het Responsive WordPress theme is volledig aan te passen met afbeeldingen, buttons, headings en tekst.

Pagina templates

Responsive komt standaard met 9 verschillende pagina templates. Wanneer je een nieuwe pagina aan het toevoegen bent, kun je het pagina template veranderen. Een aantal voorbeelden voor het Responsive theme: Geen sidebar template, Contact template, Homepage template, etc. Responsive is tevens erg geschikt voor developers: zelf een pagina template toevoegen is dus geen enkel probleem!

Responsive Theme

4 menu’s

Het is handig om je website overzichtelijk te houden, iets waar de makers van Responsive goed aan hebben gedacht. Er zijn 4 menu’s aangebracht, waardoor je alle pagina’s op een overzichtelijke manier kwijt kunt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om maar 1 menu te gebruiken, allemaal geen probleem.

En meer…

We kunnen nog wel even doorgaan, maar je kunt het thema beter met eigen ogen bekijken! Klik hier om een demo te bekijken van het ‘Responsive’ WordPress thema.

CyberChimps

De makers van Responsive werken onder de naam ‘CyberChimps’. CyberChimps is niet alleen verantwoordelijk voor Responsive, maar heeft ook gewerkt aan iFeature, Business Lite en het CyberChimps Framework. Responsive, Business Lite en iFeature hebben elk een Pro versie beschikbaar. Deze kosten normaal rond de $ 80, maar zijn tijdelijk beschikbaar voor $ 40. Klik hier om naar de Pro versies te gaan.

Responsive downloaden

Responsive is gratis te downloaden vanuit de WordPress.org Theme Directory. Responsive downloaden kan op deze pagina.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer