WPLounge
WooCommerce 4.0 Beta 1
Home » WooCommerce » Wat gaat er veranderen in WooCommerce versie 4.0

Wat gaat er veranderen in WooCommerce versie 4.0

Het is zover, WooCommerce 4.0 is nu beschikbaar is voor bèta testing. Het WordPress team verwacht niet dat de update veel problemen zal veroorzaken. De grootste verandering zit ‘m in de integratie van Action Scheduler 3.0 is, die al op meer dan 10.000 sites met WooCommerce-abonnementen wordt gebruikt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
WooCommerce 4.0 Beta
WooCommerce versie 4.0 Beta 1 is beschikbaar.

Hoewel de wijzigingen niet groot zijn, gaan het WordPress team de pre-releaseversies zoveel mogelijk testen op een breed spectrum van configuraties en hostingplatforms. Ook jij kunt hierbij betrokken zijn. Wil je WordPress bijstaan met het testen van bètaversie 4.0, dan kun je deze rechtstreeks downloaden van WordPress.org of de WooCommerce Beta Tester Plugin installeren waarmee je deze bèta en toekomstige versies gemakkelijk kunt testen.

WooCommerce Admin voegt zich bij de WordPress Core

De WooCommerce plugin, die al een geruime tijd uit is, vindt zijn weg naar de core. Het WordPress team daar heeft hier hard aan gewerkt, en zorgt ervoor dat alle bugs worden verholpen voordat het wordt toegevoegd. Dit is het moment. Wij hebben het op onze sites getest en vinden dat het een mooie toevoeging aan de core is, omdat het jou als webshopbeheerder een compacter en duidelijker beeld van de analyses geeft zonder naar een externe dienst te moeten gaan.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Eerste stap naar een moderne JavaScript-gestuurde WooCommerce ervaring

Lezers van de WooCommerce Development-blog hebben waarschijnlijk de eerste aankondiging van de nieuwe release al meegekregen. Nu de vernieuwde WooCommerce plugin geactiveerd wordt op meer dan 1 miljoen webshops, heeft WordPress besloten om de WooCommerce Admin op te nemen in de WooCommerce core om een reeks verbeteringen aan alle te brengen bij alle webshopbeheerders.

Vernieuwingen en verbeteringen:

 • Nieuw dashboard
 • Nieuwe en verbeterde rapporten
 • Verbeterde meldingen
 • Nieuwe tools voor winkelbeheer

WooCommerce admin biedt veel betere rapportagemogelijkheden dan de voorgaande versies en maakt filteren, vergelijken en overzichten maken mogelijk op het gebied van verkoop, omzet, product populariteit en -winstgevendheid, voegt mogelijkheden toe voor verbeterd klantbeheer en analytics.

Gegevens uit de rapporten exporteren in CSV-formaat is ook verder gesimplificeerd, zodat je sneller kunt werken.

WooCommerce 4.0 scherm
Een modernere verfijnde WooCommerce zit eraan te komen. 10 maart 2020 is het zover.

Action Scheduler 3.0

Action Scheduler is een schaalbare wachtrij-optie voor achtergrondverwerking van grote wachtrijen van taken in WordPress. Action Scheduler is speciaal ontworpen voor distributie in WordPress plugins (en themes), waarbij geen servertoegang is vereist. Het is van cruciaal belang achtergrondtaken in de core uit te kunnen voeren. Met Action Scheduler versie 3.0 en diens integratie worden er aangepaste tabellen gebruikt en werkt het soepeler met sites die veel grote orders in de database te verwerken hebben. Het WordPress team is er zeker van dat dit geen websites zal slopen. Maar het is altijd goed om de bètaversie te testen. Als je de WooCommerce Abonnementen gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken, want dat betekent dat je Action Scheduler 3.0 reeds gebruikt.

Andere verbeteringen, naast bugfixes in de nieuwe WooCommerce

Naast reguliere zaken als het oplossen van eventuele errors en bugs, worden onderstaande zaken ook verbeterd in de nieuwe versie van WooCommerce.

 • Verbetering van het orderbewerkingsscherm
 • Laatste fixes van WooCommerce blokken-pakket
 • Updates met betrekking tot de Brexit en btw
 • Verbeteringen in e-mailverwerking
 • Optimalisaties voor het opslaan van variaties en betalingsgateway bij levering

De release van WooCommerce 4.0 is gepland voor 10 maart. Dus meld je aan als bètatester!

Releasedata

Nu de bètaversie release gepasseerd is, kunnen we vooruitkijken op de volgende data.

 • 25 februari 2020: WooCommerce 4.0 RC
 • 10 maart 2020: De release van 4.0!

Update 12 maart Woocommerce 4.0 is beschikbaar!

Sinds 10 maart is relaease 4.0 beschkbaar 4.0 is een “major” release. Dit betekent dat de versie niet volledig compatibel is met sites met verschillende versies van WooCommerce 3.x. Daarom raden we aan de upgrade te testen op een staging-site voordat u uw live webwinkel upgradet en een back-up van uw code en database maakt. Lees hier meer over het updaten naar Woocommerce 4.0.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners