WPLounge

Backup

Een backup is het kopiëren van bestanden of database naar een andere locatie.

BackupWat is een backup?

Een backup is het kopiëren van bestanden of database naar een andere locatie. Het maken van een backup is noodzakelijk wanneer je je WordPress website wilt herstellen in het geval van soft- of hardware fouten, malware, gebruikersfouten of andere onvoorziene gebeurtenissen. Met een backup wordt er een momentopname van een bepaald tijdstip vastgelegd en gesynchroniseerd, die vervolgens wordt gebruikt om gegevens terug te kunnen brengen naar de vorige staat.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Hoe belangrijk is een backup?

De backup van gegevens behoren tot de belangrijkste componenten in iedere organisatie omdat ze helpen beschermen tegen gegevensverlies. Backups bieden een manier om verwijderde bestanden te herstellen of een bestand te herstellen wanneer het per ongeluk is overschreven. Bovendien zijn backups meestal de beste optie om te herstellen van een ransomware aanval of een groot dataverlies zoals een brand in het datacenter.

Hoe vaak moet ik een WordPress backup maken?

Wanneer is het nu handig om een WordPress backup te maken? Dit is afhankelijk van je website, wanneer je regelmatig aanpassingen maakt dan zal je ook vaker een backup moeten maken. Als standaard regel is het goed om iedere week een complete backup te maken van je website. Met bepaalde plugins is er ook de mogelijkheid om zogenaamde incremental backups te maken. Dit zijn backups waarbij alleen de bestanden worden gekopieerd die sinds de vorige backup zijn gewijzigd. Het voordeel hiervan is dat je het backup proces versnelt en je hebt minder opslagruimte nodig.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer