WPLounge

HTTP/3

httpsWat is HTTP/3?

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) is de ruggengraat van het internet en stelt je in staat om websites via een browser te bekijken. Het bestaat uit een aantal regels die een server moet volgen voor de overdracht van data zoals afbeeldingen, text, video’s enz. HTTP/3 is echter een nieuwe standaard en het zal de manier waarop webbrowsers en servers communiceren verbeteren op het gebied van prestaties en veiligheid.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is er nieuw in HTTP/3?

Het HTTP/3 protocol is nog in ontwikkeling maar het belangrijkste verschil met HTTP/2 is dat het beter kan omgaan bij het overschakelen van het ene netwerk naar het andere. Dit is vooral van toepassing bij mobiel internetgebruik waarbij smartphones constant veranderen van netwerk wanneer de gebruiker zich verplaatst. Standaard heeft het HTTP/3 protocol een versleutelde verbinding.

Is HTTP/3 al beschikbaar?

Terwijl de HTTP/3 standaard nog in ontwikkeling is, bieden verschillende browsers (zoals Google Chrome Canary) en besturingssystemen al ondersteuning aan voor het nieuwe protocol. Wanneer HTTP/3 volledig wordt vrijgegeven is het niet zo dat het internet in één keer op overschakelt. Sterker nog, veel websites maken nog steeds geen gebruik van het HTTP/2 protocol. Een mogelijke hindernis voor HTTP/3 is dat het een hoger CPU gebruik vereist voor zowel de server als de client. Dat zal echter in de loop van de tijd waarschijnlijk afnemen naarmate de technologie evolueert.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer