WPLounge
Home » Begrippenlijst WPL » Managed Hosting

Managed Hosting

Managed HostingWat is Managed Hosting?

Managed Hosting is wanneer een hosting provider de installatie, administratie, beheer en ondersteuning van een server of applicatie afhandelt. De beheerdiensten variëren van host tot host, maar omvatten doorgaans OS-updates en patching en 24/7 ondersteuning. Ook behoort vaak hardware beheer, monitoring en beveiliging tot het Managed Hosting pakket.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het is de taak van een managed hosting provider om ervoor te zorgen dat (WordPress) websites en applicaties van hun klanten ten alle tijden actief blijven. Deze garanties worden vaak vastgelegd in een SLA (Service Level Agreement) waarin staat hoe de provider een klant zal compenseren als er wat misgaat.

Voordelen van Managed Hosting

Om de voordelen van managed hosting echt te begrijpen, is het goed om eerst naar unmanaged hosting te kijken. Met unmanaged hosting huur je een ruimte op een server die eigendom is van een hosting provider. Dit is echter meer een doe-het-zelf-ervaring. Je krijgt een server met een besturingssysteem naar keuze. De hosting provider blijft verantwoordelijk voor de server. Maar de gebruiker is verantwoordelijk voor het op afstand beheren van de server, software upgrades, patching, beveiliging en monitoring. Wanneer je een website beheert op een unmanaged host is het belangrijk om al deze zaken goed in de gaten te houden. Een groot voordeel van Managed Hosting is dat je je alleen hoeft te richten op je website en je niet bezig hoeft te houden met server problemen. In onze WordPress Hosting reviews vindt je een aantal aanbieders van Managed Hosting

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners