WPLounge

MySQL

Wat is MySQL?

MySQL is een open source relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) met een client-servermodel. RDBMS is een software of service die wordt gebruikt om databases te maken en te beheren op basis van een relationeel model.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Database

Een database is gewoon een verzameling gestructureerde gegevens. Denk aan het maken van een selfie: je drukt op een knop en maakt een foto van jezelf. Je foto is data en de galerij van je telefoon is de database. Een database is een plaats waar gegevens worden opgeslagen en georganiseerd. Het woord ‘relationeel’ betekent dat de gegevens die in de dataset zijn opgeslagen, als tabellen zijn georganiseerd. Elke tabel heeft op een bepaalde manier betrekking op elkaar.

Open source

MySQL is open source, open source betekent dat je het vrij mag gebruiken en wijzigen. Iedereen mag de software installeren. Je mag ook de broncode aanpassen, de GPL (GNU Public License) bepaalt echter wat je kan doen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wie heeft MySQL ontwikkeld?

Een Zweeds bedrijf genaamd MySQL AB ontwikkelde MySQL oorspronkelijk in 1994. Het Amerikaanse technologiebedrijf Sun Microsystems nam het volledige eigendom toen ze MySQL AB in 2008 kochten. De Amerikaanse technologiegigant Oracle in 2010 verwierf Sun Microsystems zelf en MySQL is sindsdien praktisch eigendom van Oracle

 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer