WPLounge
Home » Begrippenlijst WPL » Profiel

Profiel

Wat is een profiel?

Iedere WordPress gebruiker heeft een profiel. Een gebruikersprofiel kan aangepast worden via de wp-admin omgeving, via het menu Gebruikers > Profiel kunnen verschillende voorkeuren worden ingesteld, waaronder het kleurschema van het dashboard, toetsenbord snelkoppelingen en de zichtbaarheid van de admin-toolbar.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress profiel

Aanvullende informatie in het profiel

De enige informatie die WordPress nodig heeft voor een gebruikersprofiel is een email adres en een schermnaam. Echter kan je in het profiel ook aanvullende informatie opgeven zoals je biografie, profielfoto en je voor- en achternaam. Deze informatie kan door thema-ontwikkelaars gebruikt worden om een biografie en foto weer te geven. Verder is er de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen en om jezelf overal uit te loggen, behalve op de huidige computer.

Profiel Over jezelf

Uitbreiden van gebruikersprofielen

De profiel pagina is aan te passen door thema of plugin ontwikkelaars. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een Twitter-velden toe te voegen, email voorkeuren in te stellen etc. Wanneer een WordPress website gebruikt wordt als ledenpagina, wil je misschien niet dat gebruikers kunnen inloggen in het wp-admin dashboard. In dat geval zijn er plugins beschikbaar om gebruikers de mogelijkheid te geven om hun profiel vanaf de voorkant van de website te bekijken en bewerken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer