WPLounge

VPN

VPNWat is een VPN?

Met een VPN (Virtual Private Network) kan je via internet een veilige verbinding met een ander netwerk maken. VPN’s kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot websites die bijvoorbeeld in Nederland niet te bereiken zijn. Of om je verbinding te beschermen op openbare WIFI netwerken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Tegenwoordig zijn VPN’s erg populair, maar niet om de redenen waarom ze oorspronkelijk zijn gemaakt. Oorspronkelijk waren ze slechts een manier om bedrijfsnetwerken veilig met elkaar te verbinden via internet of om vanuit huis toegang te geven tot een zakelijk netwerk. VPN’s sturen in wezen al je netwerkverkeer door naar het netwerk, en dat is waar de voordelen vandaan komen, zoals toegang tot lokale netwerkbronnen op afstand en het omzeilen van internetcensuur. De meeste besturingssystemen hebben geïntegreerde VPN-ondersteuning.

Voordelen van een VPN

Een VPN verbindt je PC, smartphone of tablet met een andere computer of server ergens op het internet. Hiermee kan je op internet surfen met de internet verbinding van die computer. Dus als die server zich in een ander land bevindt, lijkt het alsof je uit dat land komt. Hiermee heb je mogelijk toegang tot websites die je normaal niet kan bereiken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Voordelen op een rij:

  • Omzeil geografische beperkingen op websites of stream audio en video.
  • Bescherm jezelf op onbetrouwbare openbare netwerken
  • Enigszins anoniem online door je ware locatie te verbergen

Welke VPN moet ik kiezen?

Het eenvoudigste is naar één van deze websites te gaan en vervolgens je aan te melden. Daarna kan je een VPN-client voor je Windows-PC, Mac, Android of iPhone downloaden.

  • NordVPN – één van de VPN marktleiders. Een betrouwbare en snelle VPN provider geschikt voor bijna alle besturingssystemen.
  • Hide.me – biedt ook gratis VPN diensten aan. Er is software beschikbaar voor de meest gebruikte platformen zoals Windows, iOS, MacOS en Android.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer