WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Savvii WordPress hosting review

Savvii WordPress hosting review

Savvii WordPress Hosting

Prijzen vanaf: €11,- per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 5 sterren
Website: Savvii

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Savvii managed WordPress hosting

Savvii is een Managed WordPress Hosting-partij die sinds 2014 ook wplounge.nl host. En dat is niet zonder reden; wat ons betreft is Savvii in Nederland de absolute nummer één op het gebied van WordPress Hosting. In deze Savvii WordPress hosting review gaan we dieper kijken naar deze WordPress hosting aanbieder en de voor- en nadelen van Savvii.

Dit betekent overigens ook dat Savvii alléén WordPress-websites host. Als je een Drupal- of Magento-website wilt hosten, kun je beter verder kijken naar een andere partij.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Doordat Savvii zich specialiseert en focust op WordPress, kunnen ze zulke snelle hosting leveren. De servers zijn geoptimaliseerd voor WordPress, en niet voor andere systemen.

Performance

Zoals bekend is performance (laadtijd) van een website steeds belangrijker. Niet alleen voor je bezoekers is het prettig als je website snel laadt, maar ook Google beloont websites met een snelle laadtijd.

De Pingdom speed-test laat zien dat we tevreden mogen zijn over Savvii.
De Pingdom speed-test laat zien dat we tevreden mogen zijn over Savvii.

Bij Savvii is performance één van de belangrijkste voordelen ten opzichte van andere hosting-partijen. Naast het feit dat Savvii gebruik maakt van allerlei geavanceerde caching-technieken, biedt Savvii (vanaf “Pakket 1”) ook een gratis Content Delivery Network (CDN) om je statische bestanden op te zetten.

Je hoeft die bestanden niet zelf op het CDN te zetten; dit gaat automatisch. In WordPress heb je namelijk een speciaal Savvii-menu, waarin je het CDN kunt aan- of uitzetten. Al je bestanden en afbeeldingen worden dan automatisch geladen vanaf het CDN.

Savvii CDN optie
Savvii CDN menu

Sinds wij zelf door Savvii worden gehost merken wij dat onze website ontzettend snel is. Wij maken uiteraard ook gebruik van het CDN. Dat zie je wanneer je een afbeelding op onze website opent, bijvoorbeeld deze.

Performance met SSL
Wanneer je een SSL-certificaat neemt dan werkt de Varnish caching van Savvii niet. Bovendien kun je het CDN niet meer gebruiken. In onze ervaring ben je dus met een SSL-certificaat bijna alle performance-voordelen bij Savvii kwijt. We hebben het dan over de “Shared”-pakketten van Savvii, die 11, 29 en 69 euro per maand kosten. Er zijn wel manieren om Varnish te laten werken in combinatie met SSL, maar deze worden door Savvii helaas niet ondersteund.
Wanneer je een VPS (Virtual Private Server) van Savvii neemt zal de impact van een SSL-certificaat ongetwijfeld minder zijn, maar dan ben je wel 69 euro per maand (of meer) kwijt.

Veiligheid

Ook de veiligheid van je WordPress-website is bij Savvii goed geregeld. Zo kun je ervoor kiezen om WordPress zelf automatisch te updaten, net als de plugins op je WordPress-website. Daarnaast worden brute force- en DDoS-aanvallen voorkomen doordat Savvii gebruikmaakt van een Firewall die bijna alles onderschept. Mocht er toch iets tussendoor glippen, dan is het een prettige gedachte dat Savvii alle servers 24/7 scant op slechte code en potentieel gevaarlijke “requests”.

Zo zal Savvii direct contact met je opnemen als je bijvoorbeeld een onveilige WordPress-plugin gebruikt. Mocht je website bij Savvii tóch gehackt worden, dan lossen ze dat bij Savvii gratis voor je op (vanaf Pakket 1). Daarnaast maakt Savvii gebruik van sFTP, een veiligere vorm van FTP.

Support

Naast de zaken die ervoor zorgen dat we de support-afdeling van Savvii eigenlijk nooit nodig hebben, zijn we érg te spreken over de support van Savvii. Vanaf Pakket 2 kun je Savvii 24/7 bellen als er iets mis gaat. Voor kleinere pakketten kun je bellen tijdens kantooruren, of buiten die uren een ticket aanmaken in het support-systeem. Onze ervaring is dat je – welk pakket je ook hebt – snel geholpen wordt (ik zit zelf met mijn persoonlijke website op Savvii’s instap-pakket van €11,- per maand).

Een voorbeeld van de uitstekende support bij Savvii is toen ik een website voor een klant verhuisde naar Savvii. Ik was om half negen ‘s avonds bezig en er lukte iets niet (wat overigens mijn eigen schuld was). Ik schoot een ticket in bij het support-systeem. Ik ging er eigenlijk al vanuit dat de verhuizing hierdoor een dag later zou moeten gebeuren, maar niets was minder waar! Binnen 10 minuten had ik een reactie met de oplossing. Dit had ik nog niet vaak meegemaakt :-).

Controlepaneel

Het controlepaneel van Savvii is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Er wordt bij Savvii geen gebruik gemaakt van DirectAdmin of Plesk, maar van een eigen controlepaneel. Vanuit dit controlepaneel kun je “snapshot backups” maken en je database beheren vanuit phpMyAdmin.

Savvii Snapshot Backups
Backups maken en terugzetten met één druk op de knop.

Dit controlepaneel is bovendien gekoppeld aan de Savvii-plugin die iedere website bij Savvii nodig heeft. Vanuit deze plugin kun je in WordPress zelf het CDN activeren en/of de cache legen.

Conclusie

Savvii is volgens ons de beste partij (in ieder geval in Nederland) om je WordPress-website te hosten. Je betaalt iets meer dan bij de meeste hosting-partijen, maar vergeet niet dat je daar managed hosting voor terug krijgt. Als er iets mis is met je website, wil je gewoon snel geholpen worden. Hierin blinkt Savvii wat ons betreft uit. Voor een bedrijfskritische website (zoals een webshop) is het een investering die zich ruimschoots terugbetaalt!

Savvii Managed WordPress Hosting »

Savvii Managed WordPress Hosting
Review van Savvii Managed WordPress Hosting.
Savvii Managed WordPress Hosting
Datum van Uitgave: 10/10/2014
Savvii Managed WordPress Hosting is wat ons betreft de nummer 1 in Nederland als het gaat om WordPress hosting.
5 / 5 sterren