WPLounge

DDoS

DDoSWat is DDoS?

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Gedistribueerde netwerkaanvallen worden vaak Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen genoemd. Dit type aanval maakt gebruik van de specifieke capaciteitslimieten die van toepassing zijn op alle netwerkbronnen, zoals de infrastructuur die de website van een bedrijf mogelijk maakt. De DDoS-aanval stuurt meerdere verzoeken naar de aangevallen website – met als doel de capaciteit van de website om meerdere verzoeken te verwerken te overschrijden … en te voorkomen dat de website correct functioneert.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt een DDoS aanval?

Webservers op het internet hebben een limiet voor het aantal verzoeken die ze tegelijkertijd kunnen behandelen. Ook is er een limiet aan capaciteit en bandbreedte van een server. Wanneer het aantal verzoeken deze limieten overschrijdt, zal dat gevolgen hebben voor:

  • De snelheid van de website
  • Voor sommige gebruikers is de website niet meer te bereiken

Normaal gesproken is het doel van de aanval om de normale werking van een website te verstoren, een totale ‘denial of service’. De aanvaller kan ook om betaling vragen om de aanval te stoppen. In sommige gevallen kan een DDoS-aanval zelfs een poging zijn om het bedrijf van een concurrent in diskrediet te brengen of te schaden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Botnet ‘zombienetwerk’ gebruiken voor een DDoS aanval

Om een extreem groot aantal verzoeken naar de bron van het slachtoffer te sturen, zal de cybercrimineel vaak een ‘zombienetwerk’ opzetten van computers die de crimineel heeft geïnfecteerd met malware. Omdat de crimineel controle heeft over de acties van elke geïnfecteerde computer in het zombienetwerk, kan de enorme omvang van de aanval overweldigend zijn voor de internetbronnen van het slachtoffer.

Huidige DDoS aanvallen

Begin jaren 2000 waren DDoS aanvallen erg populair. Gelukkig is het aantal succesvolle DDoS aanvallen afgenomen. Dit is waarschijnlijk het gevolg van politie onderzoeken die hebben geleid tot arrestaties in verschillende landen. Maar ook technologische vooruitgang zoals het gebruik van CDN’s heeft het aantal DDoS aanvallen doen afnemen.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer