WordPress Lounge
Home / WordPress SSL (HTTPS)

WordPress SSL (HTTPS)

Het instellen van een SSL-certificaat op je WordPress-website is niet eenvoudig. HTTPS wordt echter wel steeds bekender en ook Google heeft aangegeven waarde toe te kennen aan een beveiligde verbinding. WordPress SSL werkt net als een SSL-certificaat voor andere websites en dat is erg technisch. Wil je een HTTPS verbinding op je WordPress-website, dan kan WordPress Lounge dat voor € 99,- (exclusief 21% BTW en de kosten voor het certificaat) installeren op je website. Het hebben van een WordPress SSL heeft vele voordelen.

SSL-certificaat bestellen bij WordPress Lounge »

Wat is een SSL-cerficitaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en wordt gebruikt als het gaat om het beveiligen van een internetverbinding. Het komt erop neer dat gegevens niet onderschept kunnen worden door derden en dus door jou ontvangen zullen worden. Miljoenen websites gebruiken SSL-certificaten, zoals banken en overheidswebsites. Door een SSl-certificaat komt er in de adresbalk een groen slotje met https:// in plaats van http://. WordPress SSL-certificaten werken het zelfde as SSL-certificaten voor normale websites.

WordPress SSL

Voordelen WordPress SSL (HTTPS)

In augustus 2014 kondigde Google aan dat de HTTPS verbinding (beveiligde verbinding via SSL-certificaat) gaat meetellen in de ranking. Zwart op wit betekent dit dat websites met HTTPS hoger zullen scoren dan websites zonder HTTPS, maar bij Google is het nooit zwart op wit. Het is niet duidelijk in hoeverre een SSL-certificaat invloed heeft op de ranking van je website, maar het staat vast dat het steeds belangrijker gaat worden. Dit geldt ook voor WordPress-websites: installeer een SSL-cerficitaat op je WordPress-website om HTTPS voor je domeinnaam te krijgen.

SSL biedt vertrouwen

Het hebben van een SSL-certificaat zorgt voor meer vertrouwen bij je bezoekers. Klikt men op https:// in de adresbalk, dan ziet de bezoeker de bedrijfsgegevens die bij deze website horen. Ze weten tevens dat er zorgvuldig met persoonlijke gegevens wordt omgegaan.

WordPress HTTPS op alle pagina’s of bepaalde pagina’s

Het is mogelijk om alleen bepaalde pagina’s op een beveiligde verbinding te laten draaien. Dit kan handig zijn als je bang bent dat je door alle redirects negatieve gevolgen zult ondervinden, maar je toch een HTTPS verbinding op je website wenst. Het hebben van een SSL-certificaat is wettelijk verplicht als je persoonlijke gegevens laat invullen op je (WordPress-)website. Heb je een webwinkel, dan moet je op de afrekenpagina’s een beveiligde verbinding hebben via een SSL-certificaat.

SSL Certificaat HTTPS

Kan ik het zelf niet?

Er is online veel te vinden over het installeren van SSL-certificaten, maar het wordt nog steeds als een zeer geavanceerd onderdeel gezien. HTTPS-verbindingen zijn beveiligd en daar is een installatie op je server voor nodig. Niet elke server werkt het zelfde en niet elke hosting partij biedt dit aan. Als het mis gaat, kunnen bezoekers een melding krijgen dat je website juist niet veilig is, waardoor je een averechts effect bereikt. WordPress Lounge heeft al voor vele tientallen websites beveiligde verbindingen gerealiseerd. Je kunt het zelf proberen, maar de kans is groot dat er iets mis gaat.

WordPress SSL-certificaten

Er zijn verschillende soorten SSL-cerficitaten beschikbaar. Elk type SSL-certificaat heeft een bepaalde prijs en bepaalde specificaties.

Domein Validatie

Een Domein Validatie certificaat is het goedkoopst en het populairst. Deze vorm van SSL zorgt voor een beveiligde verbinding zonder bedrijfsgegevens en wordt erg snel opgeleverd.

Organisatie Validatie

Een Organisatie Validatie certificaat is uitgebreider dan een Domein Validatie certificaat en onder WordPress-websites populair. Dit SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding met bedrijfsgegevens, die ook gevalideerd worden. Bezoekers kunnen dan zien welk bedrijf er bij de website hoort, wat zorgt voor extra vertrouwen.

Uitgebreide Validatie

Uitgebreide Validatie SSL certificaat

Een Uitgebreide Validatie zorgt voor een beveiligde verbinding met bedrijfsgegevens en een groene adresbalk met een slotje. Veel banken hebben deze vorm van HTTPS-verbindingen, om aan te geven dat de verbinding beveiligd is. Niet elke website mag zomaar een Uitgebreide Validatie hebben; je moet aan zeer strenge richtlijnen voldoen.

WordPress SSL (HTTPS) installeren

Wil je een WordPress SSL (HTTPS) installeren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. We bekijken per website wat er mogelijk is en dan bespreken we met jou wat voor certificaat we aanraden. Het installeren van een SSL-certificaat kost € 99,- (exclusief 21% BTW), plus de kosten voor het certificaat zelf (vaak rond de € 10 / € 15 per jaar).

SSL-certificaat bestellen bij WordPress Lounge »