WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Neostrada WordPress hosting review

Neostrada WordPress hosting review

Neostrada WordPress Hosting ReviewPrijzen vanaf: €0,85 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 4 sterren
Website: Neostrada

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Neostrada in het kort

Neostrada is heeft al meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van webhosting en domeinnaam-registratie. Neostrada is in Nederland dan ook redelijk bekend en ook veel van mijn klanten zijn klant bij Neostrada. Volgens Neostrada zelf heeft het bedrijf meer dan 50.000 klanten.

Voor maar 85 eurocent per maand kun je al een hostingpakket afnemen bij Neostrada waarop je 100 domeinnamen mag plaatsen. WPLounge heeft het Premium Professional-pakket van Neostrada getest (vanaf € 6,36). Op dit pakket mag je onbeperkt websites plaatsen. Net als het goedkopere pakket beschikt dit pakket over cPanel als controlepaneel en onbeperkt dataverkeer.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De support-afdeling van Neostrada is goed bereikbaar. Ze zijn er op maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 22:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. In het weekend (zaterdag én zondag) zijn ze ook bereikbaar van 10:30 tot 17:00 uur. Op Kiyoh krijgt Neostrada een waardering van maar liefst 9/10.

Het controlepaneel (WordPress installeren)

cPanel met Softaculous
cPanel met Softaculous (klik voor groter)

Eén van de belangrijkste zaken voor jou als klant is natuurlijk het controlepaneel dat een hostingpartij aanbiedt. Bij Neostrada is dit cPanel. En hoewel ik DirectAdmin gewend ben, is cPanel een prima en intuïtief controlepaneel. Bij Neostrada is het cPanel bovendien uitgerust met Softaculous, een app-installer die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Installatron. Je kunt hiermee WordPress (en een heleboel andere applicaties) met één klik installeren op je hostingpakket.

Ik heb WordPress ook op deze manier geïnstalleerd op ons test-pakket bij Neostrada en het ging erg snel en gemakkelijk, zoals je dat van een hostingpartij mag verwachten.

Gratis SSL-certificaten

WPLounge SSL
Een SSL certificaat

Ook heel fijn is het feit dat Neostrada bij ieder hostingpakket gratis SSL-certificaten aanbiedt. Andere hostingpartijen doen dit ook en SSL is tegenwoordig sowieso een must voor website-eigenaren (lees ook: WordPress SSL). Bij het installeren van WordPress vanuit cPanel merkte ik direct dat het SSL-certificaat voor onze domeinnaam al geïnstalleerd was. Dit hoefde ik dus niet eens zelf te doen, zoals dat bij andere hostingpartijen vaak wel (nog) moet. Hier scoort Neostrada wat ons betreft dus zeker pluspunten!

Snelheid

Na het installeren van WordPress ben ik direct aan de slag gegaan met onze “website” bij Neostrada. Een goede test voor de snelheid van een website is altijd om flink wat plugins te installeren en geen gebruik te maken van een standaard WordPress theme. Ik heb daarom direct na het installeren van WordPress een aantal plugins geïnstalleerd: Yoast SEO, WooCommerce en andere plugins die ik zelf vaak gebruik. Ik heb ook de bekende plugin Jetpack geïnstalleerd, hoewel ik die normaal nooit gebruik.

Gedurende het installeren en instellen van al deze plugins heb ik geen enkele problemen ervaren bij Neostrada. Alles bleef goed werken en was bovendien heel erg snel. Onze test-site bij Neostrada kreeg van Google en Pagespeed-score van ongeveer 60/100. Dit lag echter vooral aan het feit dat ik zelf nog geen optimalisatie had gedaan met bijvoorbeeld W3 Total Cache. Nadat ik wel de nodige (standaard) optimalisaties had doorgevoerd scoorde de website al richting de 80/100. Wanneer je gebruikmaakt van goede caching kun je je Pagespeed-score bij Neostrada dus zeker flink “opvoeren”.

Support

Hoewel ik tijdens het testen geen support nodig had, heb ik toch eens contact opgenomen met de Support-afdeling van Neostrada. Dit was puur om te kijken hoe snel ik geholpen zou worden en met deze review in mijn achterhoofd. Helaas kwam ik er achter dat Neostrada géén telefoonnummer vermeldt op hun website. Dit vind ik zelf altijd jammer, want soms ben je lekker bezig en wil je even snel schakelen met je hostingpartij. Wel biedt Neostrada een live chat op hun website en vermelden ze het Support-e-mailadres heel duidelijk.

Hier tegenover staat wel dat Neostrada een support-afdeling heeft met hele ruime openingstijden. Door de week zijn ze tot 22:00 uur aan het werk en op vrijdag, zaterdag én zondag tot 17:00 uur.

Conclusie

Neostrada biedt hele snelle en goede webhosting. Tijdens het testen hadden wij geen enkele problemen met snelheid of stabiliteit. Daarnaast ging het installeren van plugins en themes heel erg snel. Wij geven Neostrada dan ook onze maximale score van vijf sterren. Het enige minpunt dat wij konden vinden was het feit dat er geen telefoonnummer te vinden was voor Support. Toch geven wij deze hoge score omdat we de support-afdeling niet nodig hebben gehad én alles heel duidelijk gedocumenteerd was op de website van Neostrada.

Neostrada
Review van Neostrada hosting.
Neostrada
Datum van Uitgave: 02/26/2018
Neostrada biedt betaalbare en goede WordPress-hosting.
5 / 5 sterren