WPLounge
Website statistieken
Home » Overig » 5 Interessante statistieken voor website eigenaren

5 Interessante statistieken voor website eigenaren

Het kost 50 milliseconden om een mening te vormen over een website

Zorg er dus voor dat die eerste indruk onmiddellijk positief is. Je krijgt immers geen tweede kans. Wanneer het design van jouw website niet in de smaak valt, zal de kans op conversies onmiddellijk lager komen te liggen. Het is belangrijk dit te voorkomen door met name jouw homepagina te optimaliseren. Hiervoor kun je inspiratie halen uit websites die jij zelf regelmatig bezoekt. Wat zorgt ervoor dat jij keer op keer terugkomt? 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

52% van de aankopen worden met smartphone gedaan

Dit getal zal de komende jaren alleen maar blijven groeien, zoals het de jaren hiervoor ook exponentieel is gegroeid. Tegenwoordig is het essentieel om een responsive website te hebben. Dit houdt in dat jouw website geoptimaliseerd is voor diverse apparaten, waaronder desktop, smartphone en tablet. Wanneer dit niet het geval is, zullen voornamelijk mobiele gebruikers minder gemakkelijk door jouw website kunnen navigeren. Daarnaast zal Google jouw website negatiever beoordelen wanneer deze niet responsive is. Genoeg redenen om jouw website te optimaliseren voor ieder apparaat!

40% verlaat een pagina bij een laadtijd van meer dan 3 seconden

Overduidelijk dat jouw website zo snel mogelijk moet zijn. Ten eerste kan [webhosting](https://www.versio.nl/webhosting) die je kiest invloed hebben op de snelheid. Bovendien geeft 79% van de shoppers aan minder snel opnieuw van een website te kopen wanneer ze ontevreden waren met de performance. Kies daarom een goede webhosting, waarbij je niet enkel naar het prijskaartje kijkt. Niet tevreden met jouw huidige hostingprovider? Jouw domeinnaam verhuizen naar een andere provider is altijd mogelijk. 

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Mensen zitten gemiddeld twee uur en vijftien minuten per dag op sociale media

social-media

Twee uur en vijftien minuten per dag. Laat dat even bezinken. Wat zou het zonde zijn wanneer je als bedrijf geen gebruik maakt van de populariteit van sociale media. Er liggen hier enorm veel kansen. Niet alleen kun je jouw doelgroep beter leren kennen, ook kunnen zij jou leren kennen. Dit zorgt voor meer vertrouwen. 

Bovendien kun je zeer succesvol adverteren op sociale media, met name op Instagram. Hierdoor komen meer mensen in aanraking met jouw bedrijf en kan dit zorgen voor meer traffic naar jouw website. 

In 2019 was 63,4% van al het online verkeer vanaf een telefoon. Tien jaar eerder was dat maar 0,7%.

Deze statistiek laat zien hoe snel de technologie zich ontwikkelt. Achterblijven is geen optie meer, stilstand is achteruitgang. Kijk daarom altijd naar mogelijkheden om jouw website verder te verbeteren, voordat het verouderd aanvoelt. 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners