WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Alles wat je nodig hebt voor het maken van een succesvolle website

Alles wat je nodig hebt voor het maken van een succesvolle website

Heb je interesse om met je eigen website te starten? Als je dit gaat doen, wil je hier uiteraard successen mee behalen. Het succes van een website kun je meten aan de hand van de bezoekersaantallen en de inkomsten. Voordat het zover is, moet je echter wel de nodige voorbereidingen treffen. Je hebt sowieso onderstaande componenten nodig voor het maken van een succesvolle website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Stabiel internet & een goede pc/laptop

Voor het maken van een succesvolle website heb je absoluut stabiel internet nodig. Kijk daarom kritisch naar je huidige internet abonnement en sluit mogelijk een ander abonnement af. Elke provider biedt op dit moment in ieder geval interessante en betaalbare abonnementen aan zodat jij op een vlotte manier een website kunt bouwen.

Daarnaast is het ook wenselijk dat je een goede pc/laptop hebt. Deze pc/laptop moet snel zijn en moet fijn werken. Als je serieus met je website aan de slag wilt gaan, kan de aanschaf van een nieuw apparaat dus interessant zijn.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Een goed idee

Voordat je met een website kunt starten, moet je uiteraard een goed idee hebben. Wat voor website wil je precies maken? Waarom wil je deze website maken? En op welke punten denk je te onderscheiden van andere websites? Dat zijn belangrijke vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Tip: zorg dat je je onderscheidt ten opzichte van andere websites. Kopieer niet letterlijk een andere website, maar geef echt je eigen draai aan je website. Dit heb je nodig om op te kunnen vallen met je website.

Een goede domeinnaam + webhosting

Om je eigen website te starten, heb je uiteraard een goede domeinnaam nodig. De domeinnaam moet aansluiten op het onderwerp van de website, moet pakkend zijn en moet bij voorkeur makkelijk te onthouden zijn.

Verder heb je ook nog webhosting nodig. Zonder webhosting is het niet mogelijk om je website online te zetten/houden. Investeer in een goed webhostingpakket. Naarmate je meer en meer bezoekers krijgt, pluk je hier de vruchten van.

Een goede website builder

Heb je nog niet eerder een website gemaakt? Dan is het aan te raden om van een goede website builder gebruik te maken. Dit is een (online) tool waarmee je makkelijk je website ontwerpt. Je kunt hiervoor gebruik maken van standaard templates, maar je kunt ook iets vanaf de grond helemaal zelf opbouwen. In dat laatste geval heb je – mogelijk – wel enige kennis nodig.

Een voorbeeld van een goede website builder is Wix en WordPress. Met WordPress maak je niet alleen makkelijk je website, maar voeg je ook makkelijk content toe. WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem. En dat is uiteraard niet zonder reden.

Tip: maak een goede vergelijking tussen de verschillende website builders. Elke website builder weet zich namelijk op een unieke/creatieve manier te onderscheiden.

Geduld & doorzettingsvermogen

Voor het maken van een succesvolle website heb je geduld nodig. Ten eerste heb je geduld nodig om de website volledig naar je wens te kunnen maken. Vervolgens heb je geduld nodig om de website uit te rollen en om bezoekers te trekken. Het is niet zo dat als je op maandag een website maakt dat je al op dinsdag veel bezoekers hebt. Nee, dit is een proces waar minimaal een paar maanden overheen gaan.

Je moet daarom ook over voldoende doorzettingsvermogen beschikken. Geloof in je idee, werk elke dag (hard) aan je website en creëer daarmee de gewenste website. Indien je dit op de lange termijn vol weet te houden, is de kans groot dat je website uiteindelijk succesvol wordt.

Content

Voor een succesvolle website heb je de beste content nodig. Heb je geen gouden schrijfstijl of toetsenbord? Kies er dan voor om een specialistische schrijver in te huren. Dit vraagt om een investering, maar dit verdien je op termijn weer terug.

Goede content zorgt voor hogere rankings binnen Google. En hogere rankings binnen Google zorgen voor meer bezoekers. Des te meer bezoekers je trekt, des te succesvoller je website is/wordt!

Toch nog hulp nodig?

Wij helpen je graag op weg zodat jij zelf een website kunt bouwen zonder hiervoor steeds een developer in te schakelen om zaken gedaan te krijgen. Volg ons op ons Youtube kanaal, wij maken regelmatig waardevolle video’s om je onder andere uit te leggen hoe je een WordPress website bouwt. Doorzoek ook eens onze blogs middels de zoekfunctie. Verder kun je tegen een kleine bijdrage onze stappenplan in vorm van een e-book downloaden. Als je vervolgens goed gevonden wil worden in Google kun je later ook nog onze SEO e-book eens proberen. Heb je net even wat meer persoonlijk hulp nodig of ben je eerder toe aan een cursus? Wij geven die! Voor het totale betaalbare aanbod aan e-books en cursussen kun je op onze shop terecht.

Reageer