WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Waarom je een webdesigner nodig hebt voor een WordPress website

Waarom je een webdesigner nodig hebt voor een WordPress website

Er zijn veel redenen waarom je een webdesigner nodig zou kunnen hebben voor je WordPress website. Misschien ben je niet blij met de manier waarop je website eruit ziet, of misschien wil je een aantal nieuwe functies toevoegen die de website gebruiksvriendelijker maken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat de reden ook is, het inhuren van een webdesigner kan een goede manier zijn om je website te verbeteren. Een goede ontwerper kan je helpen een website te maken die er goed uitziet en gemakkelijk te gebruiken is. Dus als je erover denkt om je WordPress website opnieuw te ontwerpen, of je wil gewoon wat hulp om te beginnen, overweeg dan het inhuren van een webdesigner. In dit artikel vind je alles wat je moet weten voordat je overgaat tot het inhuren van een webdesigner.

Wat is een webdesigner en wat doen ze?

Een webdesigner is een professional die websites maakt. Ze kunnen werken voor een bedrijf dat websites ontwerpt en bouwt, of ze kunnen freelance websites maken voor individuele klanten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Webdesigners hebben meestal een diploma in grafisch ontwerp of een aanverwant gebied, ook zijn er veel webdesigners die zich het vak op autodidactische wijze hebben aangeleerd. Ze moeten vertrouwd zijn met zowel de technische als de creatieve aspecten van het ontwerpen van websites, ook moeten ze de behoeften van hun klanten kunnen begrijpen en implementeren.

Webdesigners doen doorgaans het volgende:

  • Het doel en de functionaliteit van een website bespreken met klanten
  • Ideeën bedenken voor hoe een website eruit zou kunnen zien
  • Schetsen of prototypes van websites maken
  • Ontwikkelen van de look en feel van een website: afbeeldingen, kleuren, lettertypes en lay-out stijlen kiezen
  • Code schrijven om de ideeën op de website te implementeren 
  • Websites testen om er zeker van te zijn dat ze goed werken

Wanneer schakel je een webdesigner in

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een WordPress website te bouwen, maar waarom zou je dan toch een webdesigner mee laten kijken? Het antwoord is simpel: een professionele uitstraling creëren. Het bouwen van een website is iets dat je voor een groot deel zelf kunt leren, maar het ontwerpen van een website is andere koek. Je website is natuurlijk je visitekaartje anno 2022. Een goed ontworpen website kan je helpen een geweldige eerste indruk te maken bij potentiële klanten en partners. 

Ik hoor je denken: “voor een WordPress website heb je toch geen webdesigner nodig?!”. Maar juist bij een CMS als WordPress kan een webdesigner echt wat moois maken. WordPress biedt namelijk oneindige mogelijkheden voor webdesign. Kortom een WordPress webdesigner inhuren is in de meeste gevallen een goed idee.

Hoe vind je de juiste webdesigner voor jouw bedrijf?

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het zoeken naar een webdesigner:

  • Ervaring: Zorg ervoor dat de ontwerper die je inhuurt ervaring heeft met het maken van websites die vergelijkbaar zijn met datgene waar jij voor gaat, kijk ook of de webdesigner ervaring heeft met WordPress
  • Portfolio: Vraag om de portfolio van de ontwerper te zien, zodat je een idee krijgt van hun stijl en wat ze kunnen
  • Communicatie: Het is belangrijk dat de ontwerper die je inhuurt iemand is met wie je gemakkelijk kunt communiceren. Ze moeten in staat zijn om jouw behoeften te begrijpen en te reageren op je verzoeken.
  • Prijs: Richt je niet alleen op de goedkoopste ontwerper; zorg ervoor dat je waar voor je geld krijgt.

Zodra je de opties hebt beperkt, stel de ontwerpers enkele vragen om een beter idee te krijgen van wie het beste bij je bedrijf zou passen. Het belangrijkste is eigenlijk dat een webdesigner al je verwachtingen waarmaakt en het liefst nog een creatieve insteek vindt om jouw verwachtingen te overtreffen.

Als je in de op zoek bent naar een nieuwe design voor je WordPress website, of gewoon wat hulp nodig hebt om te beginnen, overweeg dan het inhuren van een webdesigner. WPLounge heeft veel ervaring met het bouwen van goed ogende maar ook hoge performance WordPress websites. Wij kunnen je ook helpen met andere functies die je aan een website wilt toevoegen.

Reageer