WPLounge
Adminimize
Home ¬Ľ WordPress Plugins ¬Ľ Backend aanpassen met Adminimize

Backend aanpassen met Adminimize

WordPress is een simpel CMS systeem dat je gemakkelijk zelf kunt beheren, maar het kan zijn dat je het admin paneel (= backend) nog te ingewikkeld vindt. Er zijn immers veel verschillende pagina’s waar je veel verschillende dingen kunt instellen, geen wonder dat je door het bos de bomen niet meer ziet! Met de ‘Adminimize’ WordPress plugin kun je pagina’s verbergen en je WordPress backend overzichtelijker maken. Handig!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Adminimize

Adminimize is een gratis WordPress plugin die inmiddels zo’n 360.000 keer is gedownload. De plugin heeft 4.5 van de 5 sterren gekregen en doet het erg goed. Hoewel WordPress 3.6 nog niet officieel is uitgebracht, is de plugin wel al in staat om de backend van je website aan te passen, wanneer deze op WordPress 3.6 beta 3 loopt. Kortom: er wordt aan gewerkt!

Adminimize

Menu items weghalen

Er zijn ongetwijfeld dingen die je niet gebruikt. Zo maken weinig mensen gebruik van de ‘Links’ tab en zijn er ook mensen die nooit gebruik maken van ‘Gebruikers’, ‘Weergave’ of ‘Plugins’. Met¬†Adminimize kun je deze onderdelen weghalen, om het overzichtelijker te maken voor jezelf, √≥f voor een klant! Als jij een website hebt gemaakt voor een klant is het helemaal niet nodig dat de klant zelf in de broncode kan komen, daarom is het handig om ‘Weergave’ weg te halen. Natuurlijk kun je dit doen door de core files aan te passen, maar met¬†Adminimize is het nog veel en veel makkelijker!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes ¬Ľ¬Ľ
Lees meer over Divi.

Rollen & zichtbaarheid

Adminimize¬†maakt het mogelijk om bepaalde elementen alleen zichtbaar te maken voor bepaalde rollen. Elke gebruiker van je WordPress website heeft een ‘rol’. De eerste gebruiker is standaard de admin, maar het kan zijn dat er tientallen gebruikers zijn die de rol ‘schrijver’ hebben. Deze ‘schrijvers’ kunnen niet in je thema bestanden komen, maar dan nog zijn er vaak onderdelen die een schrijver niet zal gebruiken. Met de¬†Adminimize WordPress plugin kun je dit gemakkelijk voor elkaar krijgen, erg handig.

Specifieke onderdelen

Je kunt ook zeer specifieke onderdelen onzichtbaar maken. Zo kun je instellen dat een bepaalde gebruiker geen ‘tags’ mag toevoegen aan een bericht. Daarnaast kun je zorgen dat ze geen bestanden mogen uploaden, niet op het dashboard mogen komen of ergens anders bepaalde dingen niet mogen doen. Met¬†Adminimize heb jij de volledige controle over je gebruikers!

Adminimize downloaden

Adminimize is gratis te downloaden op de WordPress.org Plugin directory pagina van Adminimize (klik). De plugin werkt al voor beta 3 van WordPress 3.6 en zal zeer waarschijnlijk direct worden bijgewerkt wanneer WordPress 3.6 officieel uitkomt.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer