WPLounge
Home » WordPress Plugins » Geavanceerde gebruikersrechten met Role Scoper

Geavanceerde gebruikersrechten met Role Scoper

Met WordPress heb je standaard een aantal soorten gebruikers. De Beheerder (admin) kan alles, en vanaf de beheerder zijn er stapjes naar beneden totdat je bij de Abonnee (subscriber) aanbelandt. Alles over WordPress en gebruikersrechten lees je hier.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Soms zijn de “traditionele” rechten van bepaalde gebruikersniveaus niet voldoende. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je één pagina van je website “verhuurt” aan een bedrijf, om daar hun diensten en/of producten te promoten. Ook al kun je die persoon vertrouwen, het is tóch prettiger om ze alléén die specifieke pagina(‘s) aan te laten passen. Dit kan met Role Scoper, een WordPress-plugin die je de mogelijkheid geeft om precies dat soort zaken in te stellen per gebruiker.

Role Scoper; de mogelijkheden

Role Scoper zal niets veranderen aan de standaard rechten van WordPress-gebruikersniveaus. Gebruikersrechten worden alleen aangepast wanneer jij ze uitbreidt met content-specifieke rechten of ze inkort met content-specifieke beperkingen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Gebruikers van ieder niveau kunnen door jou (als beheerder) speciale rechten worden toegekend.

Je kunt gebruikers als “bulk” rechten toekennen of beperkingen opleggen. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om per bericht en pagina aan te geven wie er wat mag aanpassen.

 

Users of any level can be elevated to read or edit content of your choice. Restricted content can be withheld from users lacking a content-specific role, regardless of their WP role. Deactivation or removal of Role Scoper will return each user to their standard WordPress access (but all RS settings remain harmlessly in the database in case you change your mind). Daarover zegt Role Scoper zelf:

Although Role Scoper provides extreme flexibility and powerful bulk administration forms, basic usage is just a set of user checkboxes in the Post/Page Edit Form.

Per categorie

Daarnaast is het mogelijk om bepaalde gebruikers slechts in één of meerdere van je categorieën berichten te laten plaatsen.

Tijdsgebonden

Ook kun je een gebruiker slechts voor een bepaalde periode toegang geven tot het bewerken van een bericht of pagina. Heel handig voor een tijdelijke redacteur, bijvoorbeeld.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie