WPLounge
Divi Cloud
Home » WordPress Algemeen » Divi Cloud: sneller & slimmer Divi websites bouwen

Divi Cloud: sneller & slimmer Divi websites bouwen

Elegant Themes heeft onlangs een nieuwe interessante functie voor Divi uitgebracht: Divi Cloud. In dit artikel gaan we dieper in op Divi Cloud, hoe het werkt en welke voordelen het kan bieden aan Divi-gebruikers.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is Divi Cloud?

Divi Cloud is een cloudopslagfunctionaliteit voor Divi-thema’s, lay-outs en content. Het is een cloud Divi-bibliotheek die overal toegankelijk is. Met Divi Cloud kun je je Divi gegevens opslaan en openen vanaf elk apparaat.

Divi Cloud opslag

Simpel gezegd is Divi Cloud de Divi-versie van Dropbox. Het is een toepassing waar je je Divi-bestanden kunt opslaan en overal kunt openen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Hoe werkt Divi Cloud?

Divi Cloud is geïntegreerd in de Divi Builder. Je kunt Divi Cloud gebruiken als je een Elegant Themes-account hebt en Divi op je WordPress-site is geïnstalleerd. Er zijn drie manieren om je Divi-lay-outs op te slaan in Divi Cloud.

1. Uploaden in bulk

Je kunt alle Divi-lay-outs van je PC in één keer opslaan in Divi Cloud.

Als je bijvoorbeeld een Divi-lay-outverzameling op je computer hebt (ook lay-outs die je hebt gedownload van Divi Marketplace), en je wilt ze allemaal uploaden naar Divi Cloud, hoef je alleen maar het JSON-bestand naar Divi Builder te slepen; selecteer vervolgens “Import to Cloud” en klik op de knop “Import Layout”.

2. Lay-outs verplaatsen van je lokale bibliotheek naar Divi Cloud

Zowel je lokale lay-outs als Divi Cloud-lay-outs zijn beschikbaar in je Divi Builder. Op deze manier kun je door beide typen items tegelijk bladeren. Clouditems zijn gemarkeerd met een blauw cloudpictogram:

Items verplaatsen van je lokale bibliotheek naar Divi Cloud is net zo eenvoudig als het selecteren van de Divi-lay-outs die je wilt verplaatsen. Klik vervolgens op de cloud-knop en de klus is geklaard.

3. Rechtstreeks opslaan vanaf een pagina

Je kunt Divi-lay-outs ook rechtstreeks vanaf een pagina opslaan.

Als je bijvoorbeeld een aangepaste lay-out voor je startpagina hebt gemaakt en deze wilt opslaan in Divi Cloud, hoef je alleen maar op de knop “Toevoegen aan bibliotheek” te klikken en de optie “Opslaan in Divi Cloud” te selecteren.

Divi Cloud functies

Een korte opsomming van de reeks functies die Divi Cloud biedt:

  • Overal toegang tot uw Divi-lay-outs
  • Betere bestandsorganisatie
  • Visueel door al je lay-outs bladeren
  • Sla Divi-lay-outs rechtstreeks op vanuit de Divi Builder
  • Bespaar tijd met de bulkuploader
  • Onbeperkte opslag (premium)
  • Optie om favoriete lay-outs te kiezen
  • Categorieën en filters
  • Hoog beveiligingsniveau

Voor wie is Divi Cloud bedoeld?

Divi Cloud is voor iedereen die overal toegang wil hebben tot zijn Divi-lay-outs.

Als je bijvoorbeeld een freelance Divi-ontwikkelaar bent, kun je Divi Cloud gebruiken om al je Divi-projecten op één plek op te slaan en vanaf elke computer of elk apparaat te openen.

Divi Cloud kan ook erg handig zijn voor bureaus die Divi gebruiken om websites van klanten te maken en honderden ontwerpen in hun bibliotheek hebben.

Hoeveel kost Divi Cloud?

Divi Cloud is gratis voor iedereen (tot 50 items).

Er is echter een premiumversie die je toegang geeft tot enkele extra functies, zoals onbeperkte opslag, onbeperkte items en onbeperkte websites.

De premiumversie van Divi Cloud begint bij $ 8 per maand (momenteel is 20% lanceringskorting beschikbaar en de gereduceerde prijs is $ 6,40/maand) en $ 96 per jaar (momenteel is 40% korting beschikbaar en de gereduceerde prijs is $ 57,60/jaar).

Samenvatting en conclusie

Divi Cloud is een geweldige functie die enigszins werd verwacht op basis van de manier waarop Divi zich de laatste tijd heeft ontwikkeld. Divi Cloud maakt de algehele Divi-ervaring zeker beter en handiger, vooral voor degenen die vaak toegang moeten krijgen tot hun Divi-lay-outs vanaf verschillende computers of apparaten.

Daarnaast, met de introductie van Divi Cloud heeft Elegant Themes ook de Divi Library UX en UI beter gemaakt door extra functies toe te voegen, zoals categorieën, filters en favorieten.

Het mooie is dat Divi Cloud gratis beschikbaar is voor maximaal 50 items. Hierdoor kunnen Divi-gebruikers het absoluut gratis proberen en alleen upgraden naar de premiumversie als ze meer opslagruimte of extra functies nodig hebben.

Als je een Divi-gebruiker bent, raden we je zeker aan om Divi Cloud eens te proberen.

Probeer Divi Cloud gratis uit.

Reageer