WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen

Gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen

Gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen

Als webmaster draag je verantwoordelijkheid voor de persoonlijke gegevens van jouw gebruikers. Vanaf 25 mei ben je daarom ook verplicht om de nieuwe Europese algemene verordening gegevensbescherming (AVG) na te leven.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Zorg daarom dus dat jouw gebruikers hun eigen WordPress-account kunnen verwijderen. In dit artikel lees je hoe jij gebruikers hun eigen WordPress-account kan laten verwijderen.

Bezoekers die van bepaalde online diensten gebruik willen maken moeten zich meestal registreren. Dit komt vaak voor bij abonnementsvormen, webshops en blogs waar gebruikers commentaar kunnen leveren. Er zijn echter twee belangrijke redenen waarom gebruikers hun eigen WordPress-account en persoonlijke gegevens zelf zouden moeten kunnen verwijderen:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • Voldoen aan de AVG-richtlijnen, ook wel bekend onder de naam ‘GDPR’ 
  • Privacy-gevoelige gebruikers toekomen

In de meeste gevallen, moeten gebruikers de webmaster via een contactformulier contacteren en vragen om hun eigen persoonsgegevens of WordPress-account te verwijderen. In dit artikel leer je hoe jij gebruikers hun eigen WordPress-account kan laten verwijderen.

Lees ook: WordPress en de GDPR: wat je moet weten

Gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen

Met de plugin Delete Me kan je gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen. Nadat je de plugin hebt geactiveerd, ga je naar Settings > Delete Me en kan je de settings configureren.

Gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen

Selecteer welke gebruikersrollen de mogelijkheid krijgen en klik op Save Changes. In de Delete Me Settings kan je ook de link styling en bijgevoegde informatie aanpassen die gebruikers te zien krijgen voordat ze hun WordPress-account definitief verwijderen. Als je de standaardwijzigingen onveranderd laat, worden gebruikers automatisch naar de homepage doorverwezen wanneer ze het proces hebben doorlopen.

Je kan het ook zelf testen door naar een gebruikers-account te wisselen. Log in en ga naar de Profile page. Je ziet nu een “Delete Account” hyperlink.

Gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen

Wanneer je op de link klikt, krijg je een waarschuwingsmelding te zien. Als je vervolgens verder klikt zal hun account en geplaatste content permanent verwijderd worden.

Gebruikers hun eigen WordPress-account laten verwijderen op een Custom User Profile Page

Wanneer gebruikers een custom user profile page gebruiken, kan je een “Delete Account” knop met een shortcode toevoegen:

Let op: Wanneer een gebruiker op de knop klikt zal alle gepubliceerde content verwijderd worden. Zorg dat je waarschuwingsbericht duidelijk en zichtbaar weergeven wordt. Als admin kan je enkel gegevens herstellen als je ze (nog) niet permanent uit de prullenbak hebt verwijderd.

Beoordeel dit artikel

(Nog geen ratings)

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Advertenties

SEO scan door kiesling.nl

Blijf op de hoogte!

Scroll Up Skip to content