WPLounge
Home » Tutorials » Muziek van Spotify op je WordPress-website

Muziek van Spotify op je WordPress-website

Deel jij muziek met de lezers van je WordPress-website of wil je eens over een bepaalde artiest of een nieuwe single schrijven? In plaats van een YouTube-filmpje met het nummer kun je ook Spotify gebruiken, zodat lezers een nummer ook meteen als favoriet kunnen toevoegen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn twee manieren waarop je dit voor elkaar krijgt.

1. Spotify iFrame

Je kunt het zonder plugin doen, door in Spotify het nummer aan te klikken met de rechter muisknop, en op “Copy Embed Code” te klikken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

spotify embed code

Er wordt dan automatisch een stuk code gekopieerd dat er als volgt uitziet:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:6bOTe8T116DNpwp2H6Hxgh" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Dit plak je in een WordPress-bericht of pagina waar je het nummer wilt hebben. Zorg ervoor dat je het plakt onder het kopje “Tekst” en niet onder “Wysiwyg”.

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Wanneer mensen Spotify op hun computer geïnstalleerd hebben zal Spotify het nummer voor ze afspelen wanneer ze op de Play-knop klikken op jouw website.

2. Plugin

Als je liever niet met code wilt werken, kun je ook de gratis Spotify Embed-plugin gebruiken.

Deze plugin zorgt ervoor dat je net als bij een YouTube-filmpje alleen maar een link naar Spotify hoeft te gebruiken, zoals in het voorbeeld hier onder.

https://open.spotify.com/track/4IJUii1lg0IRLBs0yG1w2p

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer