WPLounge
Recurrent Payments geld verdienen WordPress
Home » WordPress Algemeen » Met WordPress Recurring Payments geld verdienen met je blog

Met WordPress Recurring Payments geld verdienen met je blog

Een verdienmodel dat gebaseerd is op abonnementsvorm: voor vele ondernemers een mooie wijze om geld te verdienen. In WordPress land zien we hier tot op heden niet zo veel van terug, zeker wanneer het gaat om blogs. Het WordPress-team heeft de potentie van abonnementen ook ingezien en biedt sinds kort de zogeheten Recurring Payments. Met een Stripe account kun je d.m.v. terugkerende betalingen geld verdienen met je blog. Wij vertellen er meer over.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
Recurrent Payments geld verdienen WordPress
Recurring Payments, nieuw in WordPress land

De nieuwe functie, die WordPress heeft toegevoegd, heet Recurring Payments. Hiermee kun je als blogger ervoor zorgen dat je volgers of klanten een vaste financiële bijdrage leveren aan hetgeen wat zij online publiceren. De reden waarom abonnementen zo belangrijk kunnen zijn voor kleine uitgevers en bedrijven: het is een investering in toekomstig werk. Wanneer een lezer zich abonneert, kan de uitgever met meer vertrouwen in nieuwe content investeren.

Abonnementen beschikbaar voor iedereen met een betaalde WordPress website

De nieuwe feature is beschikbaar voor iedereen die gebruikmaakt van een betaalde WordPress website. Mocht je gebruikmaken van de Jetpack plugin, dan behoor je ook tot één van de gelukkigen. Jetpack is een beveiligingsplugin en tool waarmee je je website verder kunt uitbreiden op diverse vlakken. Een abonnement kan een mooie manier zijn voor WordPress bloggers om winstgevend te worden of te groeien op omzetgebied. De nieuwe functie Recurring Payments bevat ook zogenaamde pay-what-you-want (betaal hoeveel je wilt) opties, sommige mensen die écht fan zijn van je site en blogs, zullen meer bijdragen dan je zou verwachten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Op verschillende manieren een bijdrage leveren

Abonnement op de Telegraaf
Abonnement afsluiten; in de praktijk. Voorbeeld van de Telegraaf.

Recurring Payments biedt jouw websitebezoekers verschillende manieren om te doneren. Een doorlopend abonnement kan standaard worden afgesloten, door middel van (bijvoorbeeld) een maandelijkse donatie. Wat de bezoeker ervoor terugkrijgt is exclusieve content. Denk aan grote Nederlandse kranten, waaronder de Telegraaf, die een soortgelijke strategie hanteert. Je mag als “gratis bezoeker” slechts een aantal artikelen lezen; vervolgens wordt de tekst afgebroken en dien je een abonnement af te sluiten om onbeperkt de Telegraaf online te kunnen lezen.

Geïntegreerd in Gutenberg

Inmiddels is het toevoegen van een aantrekkelijke Recurring Payments-knop nóg gemakkelijker. De Gutenberg blokeditor van WordPress heeft de functionaliteit reeds geïntegreerd. Nu kun je snel en gemakkelijk een knop aanmaken, waarmee de bezoeker zich direct kan abonneren op je blog of andere dienst!

Recurring Payments in de blokeditor
Zo simpel kan het zijn. Gutenberg werkt ook samen met Recurring Payments. Typ /recurr .. en je kunt gelijk beginnen met het ontwerp van de “Abonneer!”-knop

Betalende abonnees werven met je WordPress site

Vind je het interessant om een abonnementsvorm toe te voegen aan je website en daarmee (bij) te verdienen? Maak dan eerst een account aan bij Stripe, een betaalmethode die een koppeling biedt met WordPress. Vervolgens kun je het abonnement tot in de kleinste details personaliseren. Een button toevoegen aan je site, en je bent klaar om extra geld te verdienen met jouw creatieve content!

 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer