WPLounge

Tweetalige websites met WordPress

Tweetalige website WordPress

Wil je een website in twee of meer talen bouwen? Met WordPress kan dat. De plugin qTranslate biedt je de mogelijkheid om je website in meerdere talen aan te bieden. Voor iets meer functionaliteit heb je de WPML-plugin.

Per pagina krijg je ieder veld twee (of meer) keer te zien. Bijvoorbeeld de titel, content en meer. Zie ook de afbeelding boven aan dit bericht.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi.

Zo kun je je website in oneindig veel talen bouwen en kunnen bezoekers met één klik op een vlaggetje switchen van taal.

Er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen, niet ieder thema is geschikt en de plugin werkt (nog) niet in WordPress 3.5. Ook de permalinks kun je niet vertalen met qTranslate zelf, daarvoor kun je echter altijd de plugin “qTranslate slug” nog downloaden.

WPML

Een betaald alternatief voor meertalige websites in WordPress is de WPML plugin. Die heeft nét iets meer te bieden en geeft minder problemen met “compatibility”. Ook is het hiermee mogelijk gebruikers de rol van “Translator” te geven. Stel jij bent een redacteur (editor), dan kun je instellen dat de vertaler alléén de betreffende post kan zien om hem vervolgens te vertalen naar een andere taal.

Ook plugins en het thema zelf kun je vertalen met de WPML-plugin. Hij is er al vanaf 29 dollar voor simpele blogs en 79 dollar voor het gebruik als uitgebreid CMS.

Beoordeel dit artikel

(Nog geen ratings)

Wouter Postma

Eigenaar van WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org

1 reactie

  • Ik wil mijn website graag in twee talen maken. Nu heb ik de plugin qtranslate gedownload en dit werkt prima wanneer je geen andere plugins voor je tekst gebruikt. Echter staat de tekst van mijn website in plugins van siteorigin, welke de qtranslate plugin niet meeneemt. Iemand tips hoe ik dit wel zou kunnen realiseren?