WPLounge
WordPress subtitel
Home » Tutorials » Ondertitel (subtitle) toevoegen aan WordPress

Ondertitel (subtitle) toevoegen aan WordPress

Ondertitels (ook wel subtitles genoemd) zijn vaak korte zinnen die zich onder de titel van een pagina of bericht bevinden. WordPress heeft geen functie ingebouwd die dit mogelijk maakt, maar je dit zelf wel doen. In dit artikel leg ik uit hoe je zelf een ondertitel (subtitle) kunt toevoegen aan je WordPress berichten en pagina’s.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt dit doen door zelf een plugin te bouwen, maar ik laat je zien hoe je met een plugin kunt doen. Deze plugin is erg onbekend en niet vaak gedownload, maar hij wel erg licht. Deze plugin zal je website dus niet extreem vertragen.

Download en activeer de Secondary Title plugin. Je kunt hem gratis downloaden op WordPress.org. Zodra je de plugin hebt geactiveerd kunnen we hem gaan gebruiken. Ga naar een willekeurige pagina of open een bericht.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Secondary Titles

Zoals je ziet, is er een nieuw veld bij gekomen. Dit veld staat boven het veld van de titel en daar gaan we gelijk wat aan doen. Ga naar de instellingen pagina van de plugin: Instellingen → Secondary Titles. Helemaal onderaan de pagina zie je de instelling waar je de volgorde van deze twee velden kunt aanpassen.

Velden volgorde

Als je gebruik maakt van een custom post type en je wilt een ondertitel instellen, kan dat ook. Bovenaan de instellingen pagina van de Secondary Titles plugin staan vakjes die je kunt aanvinken. Als je een custom post type hebt en je wilt daar een ondertitel aan toevoegen, hoef je alleen maar de bijbehorende checkbox aan te vinken.

Post Types Subtitle

De plugin herkent automatisch de titel van een bericht of pagina en kan dus zelf de locatie van de subtitel bepalen. Het kan echter dat je dit zelf wilt doen. Op de instellingen pagina van de plugin vind je een instelling ‘Insert Automatically’ en met deze instelling kun je bepalen of de plugin zelf de subtitel moet toevoegen. Als je dit zelf wilt doen, heb je de volgende PHP functie nodig.

Beoordeel dit artikel

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

2 reacties

GOOSE heeft tot 1 augustus een Lifetime VPN deal: €139 eenmalig (normaal 899,95) 88% korting. Onbeperkt GOOSE VPN. – 30 dagen bedenktijd. Bekijk de deal

Scroll Up Skip to content