WPLounge

Apache

Apache serverWat is Apache?

Apache is de meest gebruikte webserversoftware. Apache, ontwikkeld en onderhouden door Apache Software Foundation, is gratis open source-software. Het draait op 69% van alle webservers ter wereld en is snel, betrouwbaar en veilig.  De meeste WordPress-hostingproviders gebruiken Apache als hun webserversoftware, WordPress kan echter ook op andere webserversoftware draaien.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Voordelen van het gebruik van Apache

Apache Web Server is goed geoptimaliseerd en kan een grote hoeveelheid dataverkeer aan met minimale hardware vereisten. Apache is schaalbaar; naarmate een website groeit, kan je als systeembeheerder eenvoudig een aantal webservers vergroten. En vooral: Apache is gratis. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van webservers op de markt die dure licentiemodellen hebben.

Hoe werkt een Apache webserver?

Apache is een programma dat gegevens van een server verzamelt om content van het bestandssysteem van de server naar een verzoek van een client te sturen. De client is meestal een webbrowser en het bestandssysteem is waar de website content wordt opgeslagen. De webserver kan communiceren met databases en applicaties om gegevens te creëren. Deze gegevens worden vervolgens naar de browser gestuurd. Apache is in staat om meerdere verzoeken tegelijkertijd te verwerken en gegevens naar verschillende clients te sturen. De enige beperkende factor is de hardware capaciteit van de server zelf.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer