WPLounge
Home » Begrippenlijst WPL » Importeren

Importeren

Content importeren

Het is mogelijk om de content van je WordPress website te importeren vanaf een andere WordPress website en vele andere CMS systemen zoals Blogger, Medium en Wix. De eerste stap is de content exporteren vanaf je andere site naar een bestand wat je vervolgens kunt uploaden naar WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt importeren in WordPress?

Via het WordPress dashboard ga je naar Gereedschap > Importeren. Daar zie je een overzicht van alle mogelijke opties om content uit andere systemen te importeren naar je website:

Importeren in WordPress

Staat jouw systeem er niet tussen? Kijk dan eens in de WordPress plugin directory! Waarschijnlijk is er daar wel een plugin beschikbaar voor het importeren van je website.  Wanneer je jouw content kan exporteren naar een .xml bestand dan kan je de content importeren met de WordPress importer.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Importeren vanuit een andere website

In principe werkt het importeren hetzelfde voor iedere type import die je wilt uitvoeren. Kies het systeem waarvandaan je content wilt importeren, upload het exportbestand en geef aan welke WordPress gebruiker je wilt toewijzen als auteur van de geïmporteerde berichten of pagina’s.

Nu heb je een reeks instructies voor het importeren van je WordPress website. Een website importeren kan best lastig zijn. Wil je het liever door onze experts laten doen? Maak dan gebruik van onze Hulp op Afstand service. Wij importeren dan de content van jouw website

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners