WPLounge
Home » Begrippenlijst WPL » Exporteren

Exporteren

WordPress exporteren

Soms is het handig om je WordPress website te exporteren. Je wilt bijvoorbeeld je website verplaatsen naar een nieuw domein of een andere hosting provider. Of je hebt een kopie nodig van de blogberichten en die wil je lokaal opslaan op je computer.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress bevat standaard een tool om je website te exporteren. Om deze te gebruiken ga je naar Gereedschap > Exporteren in je WordPress dashboard. Vervolgens selecteer je de optie ‘Gehele inhoud‘ om al je berichten, pagina’s en navigatie menu’s te exporteren. Deze export bevat dus niet de plugins en themabestanden van je website. Klik op ‘Exportbestand downloaden‘ om de content van je website te exporteren. Het exporteren heeft verder geen invloed om de werking van je website.

WordPress exporteren

WordPress exporteren inclusief plugins en themabestanden

Er zijn verschillende plugins beschikbaar om je complete website te exporteren. Zo kan je je website exporteren en verhuizen met plugin Duplicator. Het is een gratis tool die een volledige backup van je website maakt die je vervolgens via FTP upload naar de nieuwe omgeving. Volg het complete stappenplan om je WordPress website te verhuizen met Duplicator.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Een andere mogelijkheid om je website te exporteren is met de All in One WP Migration plugin. Eigenlijk werkt deze plugin nog eenvoudiger dan de Duplicator plugin. Na het exporteren kan je het export bestand namelijk lokaal opslaan op je computer en weer importeren in de nieuwe omgeving zonder dat je gebruik hoeft te maken van FTP.  Lees alles over je WordPress website verhuizen met All-in-One WP Migration.

De laatste optie is het handmatig verhuizen van je WordPress website. Dit vereist echter meer technische kennis omdat je de WordPress database en bestanden moet configureren en aanpassen. Lees alles over handmatig je WordPress website verhuizen.

Nu heb je een reeks instructies over het verhuizen van je WordPress website. Een website verhuizen is niet geheel zonder risico’s. Wil je het liever door onze experts laten doen? Maak dan gebruik van onze Hulp op Afstand service. Wij verhuizen dan de site voor jou

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer