WPLounge
Home » Begrippenlijst WPL » Standaard thema

Standaard thema

Wat is het standaard thema van WordPress?

WordPress wordt geleverd met een standaard thema om de front-end van je website weer te geven. Dit is het thema dat je ziet wanneer je WordPress voor het eerst installeert. De gebruiker kan vervolgens dit thema vervangen door een ander WordPress thema. Het standaard thema wordt gebruikt om de verschillende functies van WordPress te demonstreren. Het thema dient ook als ‘fallback’, waarbij WordPress automatisch zal terugvallen op het standaard thema wanneer de gebruiker het actieve thema verwijderd of als er iets anders misgaat.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het eerste WordPress thema

Het eerste WordPress thema is ontwikkeld door Matt Mullenweg toen WordPress in 2003 werd uitgebracht. Het was toen nog niet mogelijk om van thema te wisselen. Het WordPress Classic Theme in WordPress 1.2 was de tweede versie van het standaard thema. Pas later, met de release van WordPress 1.5, kregen gebruikers de mogelijkheid om van thema te wisselen. Het standaard thema ‘TwentyTen’ werd samen met WordPress 3.0 uitgebracht, sindsdien komt WordPress ieder jaar met een nieuw standaard thema. Echter is het TwentyTen thema nog steeds één van de meest populaire thema’s gezien het totaal aantal downloads.

TwentyTen Thema
Het TwentyTen thema in WordPress 3.0

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer