WPLounge
5 belangrijke instellingen in WordPress
Home » WordPress Algemeen » De vijf instellingen die je goed moet zetten in WordPress

De vijf instellingen die je goed moet zetten in WordPress

Het bouwen van een goede website en deze voorzien van de nodige content moet op de juiste manier gebeuren. Wanneer je aan de slag gaat met WordPress is het dus noodzakelijk dat je even kijkt naar de instellingen die je moet gebruiken. WordPress is een heel handig programma. Door dit te gebruiken is het namelijk ook mogelijk om de website die je hebt gemaakt op een goede manier bij te houden. Ook een blog of een goede webshop in elkaar zetten, is makkelijker door het gebruik van WordPress. Voor iedereen die nog niet goed weet wat de belangrijkste instellingen zijn, onze WordPress specialist geeft hieronder een overzicht van de vijf instellingen die je goed moet zetten in je website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

5 belangrijke instellingen in WordPress

WordPress-adres en Siteadres (URL’s)

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om op een goede manier het WordPress-adres en het Siteadres te gebruiken. Hierdoor is jouw website gemakkelijker te vinden. Het aanbod is nu eenmaal groot en het helpt om meteen zichtbaar te zijn met een heldere website. Wanneer mensen zoeken op jouw winkel of bedrijf, moet de website ook direct naar voren komen en dus zichtbaar zijn in de bovenste resultaten.

Instellingen voor ‘je homepage toont’

Er zijn veel instellingen die je goed moet configureren in WordPress, maar wanneer je het allemaal onder de knie hebt, is het een handige manier om jouw website stap voor stap correct op te bouwen. Onder Instellingen > Lezen kun je instellen wat jij wilt weergeven op de homepage van je website. Hier kun je kiezen voor een ‘statische pagina’, zoals in het geval van WPLounge. Sommige bloggers laten hier ook hun recente berichten zien. Wanneer je een aparte blogpagina wilt instellen, kun je dat op hetzelfde configuratiescherm doen. Dit zijn handige tips om te zorgen dat jouw website op een zo efficiënt mogelijke manier wordt ingedeeld. Het is echter niet de enige instelling waar je even naar moet kijken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Homepage toont instellingen WordPress

Geef zoekmachines toegang

Het is heel belangrijk om er voor te zorgen dat de instelling ‘blokkeer zoekmachines om deze site te indexeren’ uit staat. Zorg er dus voor dat je dat niet over het hoofd ziet! Zoekmachines moeten wel degelijk toegang hebben tot jouw website, zodat je goed gevonden kan worden door klanten en geïnteresseerden die jouw blog graag willen lezen.

Zoekmachines zichtbaarheid WordPress instelling

Zet de permalinks op ‘berichtnaam’

Wanneer je volop gebruik wilt maken van SEO is het belangrijk om de permalinks in te stellen op ‘berichtnaam’. Op deze manier is jouw website of blog goed te vinden in de zoekmachines en kun je dus veel meer voordeel halen uit het gebruik van SEO teksten.

Permalink instellingen in WordPress
Instellingen > Permalinks

Zet je websitetaal op je focusland!

Het is van belang dat je goed let op de taal van jouw website. Wil je vooral klanten opdoen in het buitenland, dan is het vreemd om de hele website in het Nederlands te maken. Op die manier zul je namelijk geen klanten gaan winnen. Het is de bedoeling dat juist de buitenlandse klanten goed kunnen zien wat er allemaal te koop wordt aangeboden. Ook wanneer je geen webshop maakt, maar bijvoorbeeld alleen een blog, is het van belang dat ook mensen buiten Nederland alles goed kunnen lezen. Zet dus altijd je websitetaal op je focusland en niet op het land waar je zelf woont.

Instellingen website taal WordPress
Instellingen > Algemeen

Maak dus goed gebruik van bovengenoemde instellingen

Met al deze tips voor de instellingen van WordPress is het makkelijker om een goede website of blog op te bouwen. Goede instellingen zijn het begin, daarna moet je de content op gaan bouwen en zorgen dat mensen jouw website ook daadwerkelijk te zien krijgen. Vul je website dus met relevante informatie en zorg er voor dat je goed gevonden wordt in de zoekmachines. SEO teksten zijn dus zeker een goede manier om hoger in de zoekresultaten te komen. Schrijf vanuit je passie en expertise, zonder de intentie om de zoekmachine te manipuleren, dat is voorbije tijd.

Bron: Internet bureau Gouda (DoubleWeb)

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer