WPLounge
Divi Layout Packs
Home » WordPress Themes » Divi “Layout Packs”: wat kun je ermee?

Divi “Layout Packs”: wat kun je ermee?

Gebruik je Divi van Elegant Themes voor je WordPress-website? Divi is al een tijdje uitgerust met verschillende layout packs waarmee je heel eenvoudig een professionele website kunt bouwen. In dit artikel laat ik zien hoe je deze Divi Layout Packs kunt gebruiken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is Divi?

Divi is al een tijdje ons favoriete WordPress-theme. Elegant Themes heeft met Divi en Extra twee geweldige themes gemaakt. Dankzij de Divi Builder kun je met deze themes heel snel mooie WordPress-websites en -pagina’s maken. Sinds een tijdje heeft Divi ook ingebouwde layout packs. Dankzij deze layout packs kun je met een paar klikken een professionele website neerzetten. De onderstaande vier websites zijn bijvoorbeeld alle vier met Divi gebouwd, terwijl ze totaal niet op elkaar lijken!

Met Divi kun je steeds weer een unieke websites maken, zonder dat je hiervoor een nieuw theme hoeft te kopen. Bovendien mag je Divi op zo veel websites gebruiken als je wilt! Divi koop je samen met de andere themes van Elegant Themes: meer dan 85 themes voor maar $89. Je krijgt er ook nog drie geweldige plugins bij.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Layout Packs

Elegant Themes heeft een tijd geleden verschillende layout packs geïntroduceerd. Regelmatig worden er ook nieuwe layout packs aan Divi toegevoegd. Deze layout packs kun je direct vanuit WordPress inladen.

IT Services
Voorbeeld van een layout pack dat deze zomer is gelanceerd.

Gebruikersnaam en API Key invullen

Om een layout pack te gebruiken vanuit WordPress, dien je eerst je gebruikersnaam en API Key van Elegant Themes in te voeren. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat alleen actieve klanten van Elegant Themes de layout packs kunnen gebruiken. Je vindt deze optie onder de “Theme Options” van Divi:

Divi theme options

Je kunt een API key ophalen door in te loggen in je Elegant Themes-account en dan naar Account > Your API Keys te gaan. Als je deze hebt ingevuld, klik je op Wijzigingen opslaan. Je kunt nu Layout Packs gebruiken én Divi automatisch updaten vanuit je WordPress admin-omgeving. Als je klant bent van Elegant Themes heb je in principe één jaar toegang tot updates en layout packs. De uitzondering hierop is wanneer je een “Lifetime”-abonnement op Elegant Themes neemt. Je betaalt dan eenmalig $249 en hebt voor altijd toegang!

Layout packs bekijken

Om een layout pack te gebruiken, maak je eerst een nieuwe pagina in WordPress. Vervolgens klik je op “De Divi opbouwfunctie gebruiken“.

Divi opbouwfunctie gebruiken

Vervolgens klik je in het volgende scherm op “Layout laden“:

Layout laden

Je komt nu in een nieuw scherm waarin je allerlei “pre-made layouts” kunt bekijken en gebruiken.

Pre-made layouts

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien heeft Divi op dit moment maar liefst 64 layout packs met daarin maar liefst 489 verschillende layouts die je kunt gebruiken. Alle layouts die in één layout pack zitten sluiten op elkaar aan, zodat je wel een consistente “look & feel” kunt behouden voor je website.

Pre-made layouts

Klik op een layout pack die jou aanspreekt, bijvoorbeeld “Agency“. Divi zal je nu alle layouts in deze Layout Pack laten zien. Zo zie je dat de layout pack “Agency” maar liefst 7 layouts heeft die je kunt gebruiken. In dit geval heb ik de “Landing”-layout gekozen om een homepage mee te maken. Klik onderin op “Use This Layout” om de layout te gebruiken.

Divi Layout Pack

De layout aanpassen

Zodra je op “Use This Layout” hebt geklikt, zal Divi de layout automatisch op je pagina inladen. Sla je pagina nu op door deze te publiceren of op “bijwerken” te klikken. Je pagina zal er (met het voorbeeld van hierboven) als volgt uit zien:

Agency

Wanneer je nu boven (in de toolbar) op “Visual Builder inschakelen” klikt, kun je direct de hele layout aan jouw wensen aanpassen:

Zoals je ziet is het heel eenvoudig om met Divi Layout Packs een mooie website te bouwen. Je kunt deze vervolgens volledig zelf aanpassen dankzij de Divi Builder. Je kunt Divi downloaden bij Elegant Themes.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Dag Wouter,

    Als ik een pre made layout wil oploaden blijft de pagina maar laden en gebeurt er dus niet. Weet jij waar dat aan kan liggen?