WPLounge
Bestandsmap doel bestaat al
Home » WordPress Algemeen » De ‘Doelmap bestaat al’ error oplossen (Destination Folder Already Exists).

De ‘Doelmap bestaat al’ error oplossen (Destination Folder Already Exists).

Heb jij te maken met de ‘Doelmap bestaat al’ error? Deze fout treedt meestal op tijdens de installatie van een thema of een plugin waardoor je het installatieproces niet kan voltooien. In dit artikel laat ik je zien hoe je de error kunt oplossen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat veroorzaakt de ‘Doelmap bestaat al’ error?

Tijdens het installeren van een nieuw thema of een nieuwe plugin maakt WordPress een map aan op je server waar alle bestanden in worden opgeslagen. Wanneer je een plugin of theme probeert te installeren waar al een map met dezelfde naam van bestaat op je server krijg je deze foutmelding te zien.

De 'Doelmap bestaat al' error

Gelukkig is WordPress door de jaren heen steeds beter geworden in het analyseren van dit soort foutmeldingen. WordPress geeft je vaak de redenen waarom de foutmelding verschijnt en een aantal opties om het te repareren. In het voorbeeld hierboven wordt er weergegeven dat de plugin al is geïnstalleerd. Ook krijg ik de optie om de huidig geïnstalleerde plugin te vervangen door de geüploade.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het eerste wat je wilt controleren is of de plugin (of theme) daadwerkelijk al is geïnstalleerd. Indien dit niet zo is zijn er twee redenen waarom deze foutmelding zich voor kan doen.

  1. Een eerdere poging om de plugin (of het thema) te verwijderen is niet gelukt en dit heeft ervoor gezorgd dat er een doelmap met dezelfde naam is achtergebleven.
  2. Een eerdere installatiepoging is onderbroken en heeft een lege doelmap achtergelaten.

In beide gevallen vormt zich dus hetzelfde probleem: een map met dezelfde naam bestaat al op de server. Dus, hoe lossen we dit gemakkelijk op?

De foutmelding ‘Doelmap bestaat al’ oplossen

Ten eerste: maak een back-up van je website. Als je met bestandsmappen in de weer bent is het altijd verstandig om een ​​onmiddellijke back-up te hebben die je kan herstellen als er iets misgaat.

De (nieuwe) ‘Quick-Fix’ knop

Zoals ik zojuist al liet weten is WordPress steeds beter geworden in het analyseren van foutmeldingen en het aanbieden van oplossingen. Zo ook voor deze error.

De makkelijkste manier om de ‘Doelmap bestaat al’ foutmelding op te lossen is om op de knop ‘Vervang huidige door de geüploade’ te klikken. Als je dit doet, worden alle bestaande bestanden en mappen overschreven en wordt de installatie zoals normaal voltooid.

Doelmap van de plugin vervangen

Deze optie is een vrij nieuwe feature van WordPress en maakt het leven weer een stukje gemakkelijker!

De foutmelding handmatig oplossen

Lost de ‘Quick-Fix’ het probleem toch niet voor je op? Dan kun je het beste inloggen via FTP (wat is dat?) of via het controlepaneel van je hostingpartij.

Als je eenmaal bent ingelogd wil je naar de ‘plugins’ of ‘themes’ bestandsmap navigeren. Bij bijna alle hostingpartijen vind je deze mappen in /public_html/wp-content/plugins (of themes indien het probleem zich voordoet bij het installeren van een theme).

De Plugins of Themes bestandsmappen vinden

Blader vervolgens door je plugins of thema’s om te zien of er al een map bestaat met dezelfde naam als die je wilt installeren. Nadat je deze map verwijdert, kun je de installatie opnieuw proberen.

Je kan de bestandsmap ook een andere naam geven in plaats van verwijderen. Dit zorgt ervoor dat alle achtergebleven bestanden opgeslagen worden voor de kans dat je ze mogelijk nog nodig hebt. Dit is een manier om er een back-up van te maken zonder echt een back-up te maken.

Hulp op Afstand

Kom je er toch niet helemaal uit? WPLounge biedt ook ‘Hulp op Afstand’ aan. Met deze service lossen wij de meest voorkomende WordPress problemen snel voor je op. Als wij niet binnen 30 minuten de oorzaak kunnen vinden, dan stoppen wij na 30 minuten en brengen we niets in rekening. Meer informatie.

Reageer