WPLounge
Home » Tutorials » Enquête-formulier maken in WordPress

Enquête-formulier maken in WordPress

Enquête-formulier maken in WordPress

Online enquêtes zijn effectieve en rendabele toepassingen van internetmarketing. Daarom leer je in dit artikel hoe je een enquête moet maken met de beste en meest handige plugins voor WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn talloze plugins die je kan installeren om enquêtes te maken. Het enige nadeel is dat sommige informatie delen met derden of een limiet hebben op het aantal enquêtes dat je kunt afnemen. Daarom wordt geadviseerd om plugins uit de WordPress Plugin Repository te kiezen, denk aan plugins als: ‘Form Maker‘, ‘Formidable Forms’, ‘Quiz and Survey Masters (QSM)‘ en ‘WPForms‘.

Volgens het WPLounge-team zijn QSM en WPForms de beste plugins om enquête-formulieren mee te maken. Deze plugins scoren een constant gemiddelde tussen de 4.5 en 5.0 sterren en zijn meer dan 20.000 keer geïnstalleerd en geactiveerd. Bovengenoemde verzekeren ook dat er geen privacy-gevoelige informatie met derden wordt gedeeld.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

We nemen een kijkje in het maken van een enquête-formulier met QSM en WPForms.

Enquête-formulier maken met QSM

Om te beginnen installeer en activeer je de QSM plugin. Lees “WordPress-plugin installeren” voor meer informatie over dit proces. Wanneer de plugin is geïnstalleerd, ga je naar Quizzen > Voeg nieuwe toe, en kies je een naam.

Enquête formulier maken in WordPress

Klik nu op Bewerk om bij de interface te komen.

Enquête formulier maken in WordPress

Enquête formulier maken in WordPressVanuit de interface kan je nieuwe vragen toevoegen of contactgegevens van je gebruikers verzamelen. Ga bijvoorbeeld naar Contact om te zien hoe makkelijk je contactgegevens kan selecteren voor je enquête-formulier.

Met QSM kan je ook dynamische informatie toevoegen. Ga terug naar de interface en klik op Text om de template variabelen te zien. Deze kan je gebruiken in het berichtvenster om je enquêtes nog beter te configureren. Als je bijvoorbeeld %TIMER% toevoegt, krijg je te zien hoe lang bezoekers over het invullen van de enquête hebben gedaan.

Enquête publiceren

Je kan de Link shortcode kopiëren- en plakken in een WordPress-pagina of -bericht als je enquête-formulieren op je WordPress-website wilt toevoegen. Ga naar Resultaten om verzamelde antwoorden te bekijken.

Enquêteresultaten

Met QSM worden de enquêteresultaten ook per email toegezonden. Als je voor de paid add-on (betaalde dienst) kiest, kan je de resultaten in een export file toegestuurd krijgen of in de WordPress-admin bekijken.

Enquête-formulier maken met WPForms

Om met WPForms een enquête te maken, heb je de Pro-versie nodig. De Basic Entry Tool is verkrijgbaar voor $49 per jaar.

Installeer en activeer de plugin. Daarnaast moet je een “Blank Form” maken waar je alle enquête formulieren kan toevoegen.

Wanneer je dat hebt gedaan gaat een wereld aan functies en features voor je open. Je hebt opties voor DropdownCheckboxesText Fields en Multiple Choice.

Eén van de meestgebruikte opties is het toevoegen van meerkeuzevragen. Je kan deze toevoegen in een blank form template door simpelweg op Create a Blank Form te klikken. Enquête formulier maken in WordPress

Als je op Name klikt, kan je kiezen om gebruikersgegevens te verzamelen. In Field Options kan je gebruikers verplichten om nog meer andere velden in te vullen. Wanneer je klaar bent met het configureren van je enquête, klik op de “save”-knop en ga terug naar WordPress admin.

Met WPForms heb je ook een conditional logic feature. Dit is een functie waardoor je enquêtevragen worden aangepast op het vorige antwoord van de gebruiker. Op deze manier krijg je een beter inzicht in de informatie die je zoekt per deelnemer.

Enquête publiceren

Om de enquête vervolgens te publiceren, zal je een nieuwe pagina of bericht moeten aanmaken. Klik vervolgens op Add Form in de editor, selecteer de enquête en klik op Insert Form.

Enquêteresultaten

Met een speciale functie kan de WPForms-plugin automatisch een report samenstellen. Iedere enquêtevraag wordt voorzien van bijpassend beeldmateriaal wat je overigens ook nog naar eigen voorkeur kan aanpassen. Je kan tabellen, grafieken of diagrammen als PDF of JPG opslaan en gebruiken voor presentaties, blog posts of social media.

René Delescen

Reageer