WPLounge
Facebook Like Box WordPress
Home » Tutorials » Facebook like box op je WordPress-website

Facebook like box op je WordPress-website

Een Facebook like box op je website is een handige manier om meer likes te krijgen voor je Facebook-pagina. Maar hoe voeg je zo’n box toe aan je WordPress-website?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Facebook Like Box
Een Facebook Like Box

Code van Facebook ophalen

Om de code voor je Like Box op te halen, ga je naar de volgende pagina: Facebook Like Box. Hier krijg je de volgende instellingen te zien:

Instellingen voor je Facebook Like Box.
Instellingen voor je Facebook Like Box.

Allereerst vul je hier de URL in van je Facebook-pagina, bijvoorbeeld https://www.facebook.com/wplounge. Vervolgens kun je de breedte (width) en hoogte (height) aanpassen en een kleurenschema kiezen. Ook kun je aanvinken of je de profielfoto’s wilt tonen van andere gebruikers die je pagina al leuk vinden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Speel een beetje met de instellingen en klik – zodra je tevreden bent – op Get Code.

Facebook geeft je nu twee codes; één moet direct na de <body>-tag van je website. Deze vind je in het header.php-bestand. De andere code moet geplakt worden op de plek waar je de Like Box wilt hebben.

Code toevoegen

Voeg eerst de eerste code toe aan je header.php-bestand. Zet deze code meteen na <body>. Het kan zijn dat jouw thema standaard een Like Box ondersteunt, in dat geval hoef je deze code niet meer toe te voegen.

Like Box in widget plakken

Like Box WordPress
Like Box in een widget plaatsen

De andere code die Facebook je gegeven heeft, is de code voor de Like box zelf. Deze kun je bijvoorbeeld in een Tekst-widget plakken, hier kun je namelijk ook HTML in kwijt.

Voeg een nieuwe Tekst-widget toe aan je sidebar en plak de Facebook-code hierin. Een voorbeeld hiervan zie je in de afbeelding (rechts). Klik vervolgens op Opslaan en kijk aan de “voorkant” van je website. Als het goed is staat er nu een Like Box in je sidebar.

 

Plugins voor een Like box

Je kunt natuurlijk ook een plugin gebruiken om een Like box aan je WordPress-website toe te voegen.

Zo is er de plugin Facebook Like Box Widget. De plugin doet eigenlijk hetzelfde als wat wij zojuist handmatig hebben gedaan. Ik zou zelf geen plugin gebruiken om een like box aan mijn website toe te voegen, maar het kan zijn dat je liever een plugin gebruikt dan dat je in de code duikt.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer