WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Facebook posts “embedden” op je WordPress-site

Facebook posts “embedden” op je WordPress-site

Sinds kort is het mogelijk om een Facebook-bericht te “embedden” op je website. Dit is al langer mogelijk voor bijvoorbeeld YouTube-filmpjes. De makkelijkste manier is om de code regelrecht in WordPress te plakken onder “Tekst”.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

In het onderstaande voorbeeld zie je een bericht van WordPress Lounge op Facebook (vergeet ons niet meteen even te “liken”!).

Bovenstaand bericht heb ik gewoon als code in WordPress geplakt onder het kopje “Tekst” (in plaats van “Wysiwyg”).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De code ziet er ongeveer als volgt uit:

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/wplounge/posts/443601569087126"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/wplounge/posts/443601569087126">Post</a> by <a href="https://www.facebook.com/wplounge">WordPress Lounge</a>.</div></div>

Waar haal je de code vandaan?

De code voor het embedden van Facebook-berichten achterhaal je door rechtsboven in het Facebook-bericht te klikken en dan te klikken op “Embed Post”. Zie ook het voorbeeld in onderstaande afbeelding.

Embed facebook post
Een Facebook-bericht embedden.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer