WPLounge

Revisies in WordPress 3.6

WordPress 3.6 is er sinds kort, en één van de nieuwe features is het verbeterde revisie-beheer. Hoe werkt deze nieuwe functie en wat kun je er allemaal mee? Wij leggen het je even kort uit.

De vernieuwde revisies in WordPress 3.6
De vernieuwde revisies in WordPress 3.6

Zoals in bovenstaande afbeelding te zien, heb ik een bericht aangemaakt dat “Nieuw revisiebeheer” heet.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Met het balkje bovenin “schuif” je naar de revisie die je wilt bekijken. Wanneer “Vergelijk twee revisies” is aangevinkt krijg je het verschil tussen twee revisies te zien. In dit geval is het verschil dat ik een regel tekst heb toegevoegd. Deze is groen gemarkeerd.

Wanneer je tekst hebt verwijderd, wordt deze in het rood gemarkeerd.

Revisie terugzetten

Wanneer je iets verkeerd hebt aangepast, is het mogelijk de oude revisie terug te zetten. Hiervoor vink je “Vergelijk twee revisies” uit en selecteer je de revisie die je wilt terugzetten in het balkje bovenin. Vervolgens klik je op “Zet deze revisie terug”.

De vorige versie gaat nu wederom niet verloren, maar blijft ook actief als een van de revisies.

Revisies opschonen

Een nadeel is dat het grote aantal revisies nogal wat ruimte kan gaan innemen op je server. Om oude revisies (waarvan je zeker weet dat je ze niet meer nodig hebt) te verwijderen kun je de plugin Revision Control gebruiken.

Wil je het aantal revisies dat wordt opgeslagen beperken tot bijvoorbeeld 3? Gebruik dan onderstaand stukje code en plak het in je wp-config.php-bestand.

Revisies uitschakelen

Het is ook mogelijk om revisies helemaal uit te schakelen. In dat geval vervang je het getal “3” uit het voorbeeld hierboven door “false”.

 

Wouter Postma

Ik ben Wouter, WordPress-specialist en mede-eigenaar van WPLounge. Naast WPLounge beheer ik ook andere websites zoals SmartwatchLounge en onze Engelse versie van WPLounge.

3 reacties