WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Revisies in WordPress 3.6

Revisies in WordPress 3.6

WordPress 3.6 is er sinds kort, en één van de nieuwe features is het verbeterde revisie-beheer. Hoe werkt deze nieuwe functie en wat kun je er allemaal mee? Wij leggen het je even kort uit.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De vernieuwde revisies in WordPress 3.6
De vernieuwde revisies in WordPress 3.6

Zoals in bovenstaande afbeelding te zien, heb ik een bericht aangemaakt dat “Nieuw revisiebeheer” heet.

Met het balkje bovenin “schuif” je naar de revisie die je wilt bekijken. Wanneer “Vergelijk twee revisies” is aangevinkt krijg je het verschil tussen twee revisies te zien. In dit geval is het verschil dat ik een regel tekst heb toegevoegd. Deze is groen gemarkeerd.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wanneer je tekst hebt verwijderd, wordt deze in het rood gemarkeerd.

Revisie terugzetten

Wanneer je iets verkeerd hebt aangepast, is het mogelijk de oude revisie terug te zetten. Hiervoor vink je “Vergelijk twee revisies” uit en selecteer je de revisie die je wilt terugzetten in het balkje bovenin. Vervolgens klik je op “Zet deze revisie terug”.

De vorige versie gaat nu wederom niet verloren, maar blijft ook actief als een van de revisies.

Revisies opschonen

Een nadeel is dat het grote aantal revisies nogal wat ruimte kan gaan innemen op je server. Om oude revisies (waarvan je zeker weet dat je ze niet meer nodig hebt) te verwijderen kun je de plugin Revision Control gebruiken.

Wil je het aantal revisies dat wordt opgeslagen beperken tot bijvoorbeeld 3? Gebruik dan onderstaand stukje code en plak het in je wp-config.php-bestand.

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Revisies uitschakelen

Het is ook mogelijk om revisies helemaal uit te schakelen. In dat geval vervang je het getal “3” uit het voorbeeld hierboven door “false”.

define('WP_POST_REVISIONS', false );

 

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

    • Bij ‘Scherminstellingen’ kun je ‘Revisies’ aanvinken. Ze worden dan zichtbaar. Succes!

      Jelle

  • Ik ben de knop revisies in mijn scherminstellingen ineens kwijt en zie ook de optie niet meer, Enig idee wat probleem kan zijn