WPLounge
Conversie optimalisatie voor WordPress
Home » Conversie » Hoe je bezoekersgedrag beter kunt begrijpen met Crazy Egg

Hoe je bezoekersgedrag beter kunt begrijpen met Crazy Egg

Het beter begrijpen van je bezoeker kan je helpen om je website gebruiksvriendelijker te maken of om conversieverhogende elementen in je website te implementeren. Grazy Egg is een tool die je daarbij kan helpen. Je kunt de tool vergelijken met Hotjar. In dit artikel gaan we Crazy Egg meer uitlichten en leggen we uit hoe je Crazy Egg kunt inzetten voor jouw WordPress website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is Grazy Egg

Grazy Egg is een gebruiksvriendelijke tool dat inzichten geeft in hoe je bezoekers met jouw website omgaan. Dit wordt vastgelegd door middel van diverse visuele rapportages zoals heatmaps en scrollmaps.

Meest gebruikte functies

 • Heatmaps: identificeer hotspots waar bezoekers vaak klikken of interacties hebben.
 • Scrollmaps: Bekijk tot welk punt bezoekers scrollen op je pagina’s.
 • Opnamefunctie: Neem de activiteiten van bezoekers op om hun navigatie door je site te meten.
 • A/B Testing: Test en vergelijk verschillende versies van een pagina om te zien welke betere cijfers oplevert. Bijv. conversie of bouncepercentage.

Hoe je Crazy Egg instelt in WordPress

Het instellen van Crazy Egg in je WordPress website is niet lastig gemaakt. Je kunt de tool vrij eenvoudig integreren op de volgende manier:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
 1. Maak een Crazy Egg account aan
 2. Voeg je website toe aan je account
 3. Installeer en activeer de Crazy Egg WordPress plugin
 4. Koppel de plugin aan je account en klaar!

Je bent ready to go om Grazy Egg te gaan gebruiken.

Toepassing in de praktijk

Wij hebben een online casino gevonden die Crazy Egg in gebruik heeft. We illustreren hoe zij Crazy Egg inzetten:

 • Gebruikersgedrag Analyseren: Optimaliseer de plaatsing van spellen, promoties en call-to-action knoppen door te analyseren waar en hoe bezoekers klikken.
 • A/B Testen van Landing Pages: Verbeter de conversieratio’s door verschillende landing pages te testen.
 • Identificeren van UX Problemen: Ontdek en los gebruikersonvriendelijke aspecten van de website op door het opnemen van gebruikerssessies.

Kosten van Crazy Egg

Crazyegg heeft diverse prijsplannen die variëren van $24 tot $249 per maand, afhankelijk van je behoeften en de omvang van je website.

AVG Compliance

Crazyegg is toegewijd aan het naleven van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ze bieden verschillende functies en instellingen om de privacy van je bezoekers te waarborgen en te voldoen aan de Europese privacywetgeving.

Support

Crazy Egg heeft een uitgebreide support sectie met handleidingen, veelgestelde vragen en live chat support voor hulp bij het opzetten en gebruiken van de tool. Bovendien is er een community van gebruikers waarmee je ervaringen en beste praktijken kunt delen.

Tot slot

Het inzichtelijk maken van gebruikersgedrag kan belangrijk zijn voor het succes van je WordPress website. Tools zoals Crazy Egg en Hotjar bieden een gemakkelijke manier om je website te verbeteren op gebruiksvriendelijkheid en conversie. Met de vele functies, redelijke prijsstelling en een sterke focus op privacy en AVG compliance, is Crazy Egg een waardevolle toevoeging wanneer je aan de slag gaat aan websiteoptimalisatie.

Reageer