WPLounge
W3C
Home » WordPress SEO » W3C Validator gebruiken om SEO te verbeteren

W3C Validator gebruiken om SEO te verbeteren

Met de W3C Validator kun je er voor zorgen dat je werk op peil blijft wanneer je je SEO (zoekmachine-optimalisatie) gaat stimuleren. Wanneer je een web ontwikkelaar bent wil je graag werken met een schone, geldige en toegankelijke code.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is W3C validator?

W3C is de afkorting van World Wide Web Consortium. Het houdt zich bezig met coderingsstandaarden op het web. Zo weet je zeker dat de HTML– en CSS-code geldig is maar ook foutloos.

De CSS validator heeft de naam Jigsaw en controleert met hulp van de W3C-webstandaarden de inhoud. Op dezelfde manier werkt de HTML-validator ook. De opmaak validatie wordt gecontroleerd bij de webdocumenten in HTML, XHTML, SMIL, MathML en meer.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wil je dat je content gebruiksvriendelijk en toegankelijk wilt houden kan je het beste aan de webstandaarden houden. Hierdoor wordt ook de platformonafhankelijke compatibiliteit gecontroleerd. Daardoor krijg je weer een betere gebruikservaring. Het kan dan de SEO van je onderneming verbeteren.

Met W3C code valideren

Zoals hierboven al gezegd worden de HTML- en CSS-codes gescand door de W3C-validators waardoor ervoor gezorgd wordt dat web standaarden voldoen zodat ze optimaal werken. We gaan het een beetje toelichten zodat het duidelijker wordt.

HTML-code en CSS valideren

Als je een document wilt controleren voer je de URL in. Je upload het document of markeert wat er gevalideerd moet worden. Wanneer het voor de controle ingediend is komt er een lijst met eventuele fouten en waarschuwingen die aan de HTML- en CSS-code gekoppeld zijn. Totaal geen fouten is niet mogelijk omdat het niet alles in overweging neemt. Een afbeelding met verloop wordt vaak als fout gezien omdat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen afbeelding en achtergrond.

Een voorbeeld van de HTML checker en diens foutmeldingen

Hoe moet je de resultaten verklaren

Er zijn dus na het valideren twee meldingen. Dat zijn de fouten en waarschuwingen. De waarschuwingen kunnen over het algemeen genegeerd worden omdat deze geen problemen aan het licht brengen. Wanneer er fouten zijn worden er suggesties mee gegeven om het op te lossen. Dit is vaak door middel van een link. Wanneer de HTML-validator fouten heeft gevonden dat het invloed kan hebben op gebruikers die afhankelijk zijn van hulpmiddelen om toegang te krijgen tot de online inhoud. Deze toegankelijkheidsproblemen worden snel over het hoofd gezien en kunnen daarom nadelige gevolgen hebben voor het publiek.

Voorbeeld van een waarschuwing van de W3C checker

Conclusie van het gebruik W3C validator 

Door het gebruik van de W3C validator kun je een site op specifieke fronten verbeteren. De opgeblazen codes kunnen voorkomen worden, oplossen van toegankelijkheidsproblemen en veelvoorkomende fouten. De laadtijd van de site kan worden versneld, de UX is beter en daardoor wordt de SEO ook verbeterd. Met de W3C validator krijg je een lijst met waarschuwingen en fouten maar ook suggesties om deze op te lossen.

Gezien het een relatief technische materie is, dien je wel enige kennis te hebben op dit terrein. Mocht je vragen hebben of er niet uitkomen, kun je altijd gebruikmaken van onze Hulp op Afstand.

Robin

Robin schrijft graag over SEO, online marketing en WordPress.

Reageer

Partners