WPLounge

cPanel

Wat is cPanel?

cPanel is een GUI (Graphical User Interface) die wordt gebruikt als een configuratiescherm voor website en serverbeheer. Met cPanel kan je websites zoals WordPress publiceren, domeinen beheren, emailaccounts maken en meer. cPanel heeft ongeveer dezelfde functionaliteit als DirectAdmin.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

cPanel

Inloggen cPanel

Normaal gesproken stuurt de hosting provider de details van je cPanel-account in een welkomstmail. Als je die niet meer hebt, kun je meestal ook toegang krijgen door in te loggen in het klantgedeelte van je hosting. Daar staat vaak een link om cPanel te kunnen openen. Een laatste optie is om het cPanel poort nummer achter je domein te zetten:

  • :2082 – als je website HTTP gebruikt
  • :2083 – als je website HTTPS gebruikt

Voorbeeld: jouw website is “https://voorbeeld.nl”, dan kan je cPanel openen door naar “https://voorbeeld.nl:2083 te gaan.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Inloggen cPanel

Hier moet je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Als je deze niet meer weet kun je waarschijnlijk het beste even contact opnemen met de ondersteuning van je hosting.

Waar is cPanel in Managed WordPress Hosting?

Op een managed WordPress hosting account zal je geen toegang vinden tot cPanel, omdat de webhost de basistaken voor het hosten van de website voor zijn rekening neemt. Managed WordPress-hosting omvat het installeren van WordPress, het afhandelen van caching op serverniveau, het maken van backups van uw website.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer