WPLounge

iFrame

Wat is een iFrame?

iFrame staat voor ‘Inline Frame‘ en is een onderdeel van een HTML-element waarmee je documenten, video’s en andere media op een pagina kan embedden. Door dit te doen kan je een bron van een andere webpagina weergeven op jouw website. Je kan de content overal op je pagina weergeven zonder dat je de web-layout hoeft over te nemen. Kijk wel uit met het gebruik van iFrames, vooral als je als bron verdachte websites gebruikt. Het kan je website vertragen en een beveiligingsrisico vormen. Een goed voorbeeld van het gebruik van iFrames is het toevoegen van een YouTube video met een iFrame-element. In WordPress is het gebruik van iFrames ook mogelijk.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Hoe gebruik je een iFrame

Een iFrame element toevoegen om content van andere websites op jouw webpagina te plaatsen is vrij eenvoudig.  Hiervoor gebruik je, in een HTML document, de <iframe> tag. Hieronder  staat een voorbeeld om een YouTube video in een iFrame te zetten.

<iframe src=
"https://www.youtube.com/watch?v=rpk0NxDcgGk&ab_channel=WPLounge"
width="680" height="480" allowfullscreen>
</iframe>

Deze code zal een YouTube video laten zijn van WPLounge. Laten we de code doorlopen:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • De <iframe> … </iframe> tag wordt gebruikt om te kunnen verwijzen naar externe content
  • De iFrame source (src) verwijst naar de URL van de externe content, in dit geval een YouTube video
  • De width en height wordt gebruikt voor de grootte van het iFrame. In dit geval is dat 680×480 pixels (px) Maar je kan hier ook een percentage opgeven

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer